Stoemp van ratatouille en lamskoteletten

35 MIN
4 personen
Stoemp van ratatouille en lamskoteletten

Deze stoemp van ratatouille is wat snijwerk, maar het o zo waard! Serveer er sappige rosé gebakken lamskoteletjes bij, Zuiders genieten!

Ingrediënten

  • 4 lamskoteletten
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 tomaat, ontveld en in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 ml melk
  • 100 ml room
  • 4 el boter
  • 4 blaadjes basilicum
  • 2 kl oregano
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze met een stamper. Voeg er de melk aan toe en roer om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  2. Bak ondertussen de groenten gaar in wat boter. Kruid met peper, zout en oregano. Meng er de tomatenblokjes en room door. Meng het groentemengsel door de puree.
  3. Kruid de lamskoteletten met peper en zout. Bak ze aan in voldoende boter. Serveer ze samen met de puree. Werk af met wat basilicumblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 751.66 kcal
Koolhydraten 59.55 g
waarvan suikers 10.42 g
Vet 45.18 g
waarvan verzadigd 24.76 g
Proteïnen 22.58 g
Vezels 11.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin