Gevulde courgette met kippengehakt, Zuiderse tomatensaus en farfalle

40 MIN
2 personen
Gevulde courgette met kippengehakt, Zuiderse tomatensaus en farfalle

Gevulde groentjes, het is één van onze stokpaardjes. Vandaag op het menu: gevulde courgettes met kruidig kippengehakt. Terwijl deze kanjers in de oven staan, maak jij een heerlijke Zuiderse tomatensaus en farfalle pasta voor erbij. Een topmaaltijd voor jong en oud!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 300 g kippengehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 g farfalle
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de courgettes overlangs en hol ze uit met een lepel. Hou het vruchtvlees bij en hak het grof. Vet de courgettehelften in met de helft van de olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Zet ze alvast 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Doe de helft van de fijngesneden ui, de helft van de knoflook en de helft van de Italiaanse kruiden en het kippengehakt samen in een kom en meng goed. Kruid met peper en zout. Vul de courgettehelften met de gehaktmengeling. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de rest van de fijngesneden ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de rest van de knoflook, de rest van de Italiaanse kruiden en de grofgehakte courgette toe. Kruid met peper en zout. Laat opnieuw 3 minuten stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  5. Hak de peterselie fijn. Serveer de gevulde courgettes met de farfalle en de Zuiderse tomatensaus. Werk af met fijngehakte peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 900.13 kcal
Koolhydraten 100.95 g
waarvan suikers 30.18 g
Vet 28.12 g
waarvan verzadigd 5.72 g
Proteïnen 54.64 g
Vezels 12.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin