De basis voor de verfijnde Franse gastronomie is vaak terug te traceren naar het fornuis van de grootmoeders in de landelijke keukens. Want daar, in een heuvelachtig landschap met lavendelvelden, wijnranken en cipressen vinden we het hart van La Douce France: een smaakvolle keuken die ten volle vertrouwt op de producten, de terroir, de zon en de smaak van look, tijm en rozemarijn. Gevulde tomaten, of tomates farcies zijn een nederige Franse klassieker die recht uit grand-mères four lijken getoverd. Niet alleen ziet het er beeldig uit, maar het smaakt ook heerlijk. En bovendien lusten de jongste eters er ook van. 

Meest voorkomend is de vulling met gehakt, maar je kan natuurlijk heerlijk variëren. Ze bieden ook veel mogelijkheden voor vegetarische gerechten en kunnen als hoofdgerecht maar ook als een origineel voorgerecht geserveerd worden.

Alors? Waar wacht je op? Met grote stevige smaakvolle tomaten, een beetje Piaf op de achtergrond en een glaasje wijn bij de hand, kan dat niet missen!


Gevulde tomaat met waterkerspuree


Gevulde tomaat met waterkerspuree
Origineel en lekker, daar gaan we voor bij 15gram! Vandaag op het menu: gevulde tomaat met gehakt en peperige waterkerspuree erbij. Geniet ervan! Bekijk recept



Gevulde tomaten met spirelli en ratatouille


Gevulde tomaten met spirelli en ratatouille
Gevulde tomaten, ook wel gekend als 'tomate farcie' is een ware klassieker waar je jong en oud blij mee maakt! De tomaten vul je met heerlijk kruidig gehakt. Ondertussen heb jij tijd om een heerlijke ratatouillesaus te maken en spirelli te koken. Toppertje! Zin in? Bestel dit gerecht deze week met de 15gram Foodbox.



Gevulde tomaten met couscous en korianderpesto


Gevulde tomaten met couscous en korianderpesto
'Tomate farcie' met een originele vulling van kruidige couscous met knapperige groentjes en zoutige Grana Padano kaas. Terwijl de gevulde tomaten in de oven staan, heb je tijd om een heerlijke verrassende pesto op basis van koriander en amandelen te maken. Veggie delight! Bekijk recept



Gevulde tomaten met ovenfrietjes en salade


Gevulde tomaten met ovenfrietjes en salade
Gevulde tomaten, ook wel gekend als 'tomate farcie' is een ware klassieker waar je jong en oud blij mee maakt! De tomaten vul je met heerlijk kruidig gehakt. Daarbij komen ovenfrietjes en een fris slaatje. Het zal smaken! Bekijk recept



Gevulde tomaten in de oven


Gevulde tomaten in de oven
Ontdek deze tomaten in de oven met een heerlijke vegetarische vulling, met voedzame quinoa, maïs, groene pepers en kaas. De kruiden maken het af. Bekijk recept



Met tonijnsalade gevulde tomaten


Met tonijnsalade gevulde tomaten
Een mooi voorgerecht, deze met tonijnsalade gevulde tomaten. Gebruik bij voorkeur een mooie stevige tomatensoort, zoals coeur de boeuf. Bekijk recept