Gevulde tomaten met ovenfrietjes en salade

35 MIN
2 personen
Gevulde tomaten met ovenfrietjes en salade

Gevulde tomaten, ook wel gekend als 'tomate farcie' is een ware klassieker waar je jong en oud blij mee maakt! De tomaten vul je met heerlijk kruidig gehakt. Daarbij komen ovenfrietjes en een fris slaatje. Het zal smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 4 tomaten
  • 1 sjalot
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 40 g gratinkaas
  • 250 ml tomatenpassata
  • 50 g kropsla
  • 1½ el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de aardappelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de frietjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij het hoedje van de tomaten en schep er het vruchtvlees uit met een koffielepel. Snij de sjalot fijn.
  3. Doe het gehakt in een kom, samen met de Provençaalse kruiden, de helft van de fijngesneden sjalot en de helft van de gratinkaas. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
  4. Vul de tomaten met de gehaktmengeling. Schenk de aangegeven hoeveelheid passata in een ovenschaal. Plaats er de gevulde tomaten bij. Overstrooi met de rest van de gratinkaas en zet het hoedje terug bovenop de tomaten. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Doe de mosterd, de rest van de fijngesneden sjalot en de wittewijnazijn in een kommetje en meng. Voeg al roerend de extra vierge olijfolie toe en meng tot een dressing. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de gevulde tomaten met de ovenfrietjes en de kropsla. Sprenkel de dressing over de sla.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 765.25 kcal
Koolhydraten 54.49 g
waarvan suikers 3.82 g
Vet 42.69 g
waarvan verzadigd 13.16 g
Proteïnen 38.45 g
Vezels 10 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin