Gevulde tomaat met waterkerspuree en wortelfrietjes

35 MIN
2 personen
Gevulde tomaat met waterkerspuree en wortelfrietjes

Origineel en lekker, daar gaan we voor bij 15gram! Vandaag op het menu: gevulde tomaat met gehakt, peperige waterkerspuree erbij én wortelfrietjes, die een echte meerwaarde geven aan het gerecht. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 sjalot
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 3 wortelen
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 bussel waterkers
  • 2 el olijfolie
  • 3 el melk
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het hoedje van de tomaten en schep er het vruchtvlees uit met een koffielepel. Het vruchtvlees heb je niet nodig in dit recept. Snij de sjalot fijn.
  2. Doe het gehakt in een kom, samen met de fijngesneden sjalot en de Italiaanse kruiden. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
  3. Vul de tomaten op met de gehaktmengeling. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en plaats de gevulde tomaten erin. Zet het hoedje terug bovenop de tomaten. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Schil en snij de wortelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik de wortelfrietjes naast elkaar. Kruid met peper en zout en besprenkel met de rest van de olijfolie. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  5. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  6. Hak de waterkers grof. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de grofgehakte waterkers, de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
  7. Serveer de waterkerspuree met de gevulde tomaten en de wortelfrietjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 822.68 kcal
Koolhydraten 70.42 g
waarvan suikers 13.54 g
Vet 41.67 g
waarvan verzadigd 14.25 g
Proteïnen 36.27 g
Vezels 16.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin