Gevulde tomaat met waterkerspuree

35 MIN
2 personen
Gevulde tomaat met waterkerspuree

Origineel en lekker, daar gaan we voor bij 15gram! Vandaag op het menu: gevulde tomaat met gehakt en peperige waterkerspuree erbij. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 sjalot
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 bussel waterkers
  • 1 el olijfolie
  • 3 el melk
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het hoedje van de tomaten en schep er het vruchtvlees uit met een koffielepel. Het vruchtvlees heb je niet nodig in dit recept. Snij de sjalot fijn.
  2. Doe het gehakt in een kom, samen met de fijngesneden sjalot en de Italiaanse kruiden. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
  3. Vul de tomaten met de gehaktmengeling. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en plaats de gevulde tomaten erin. Zet het hoedje terug bovenop de tomaten. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  5. Hak de waterkers grof. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de grofgehakte waterkers, de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
  6. Serveer de waterkerspuree met de gevulde tomaten.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 697.06 kcal
Koolhydraten 61.05 g
waarvan suikers 4.72 g
Vet 33.83 g
waarvan verzadigd 13.16 g
Proteïnen 34.47 g
Vezels 10.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin