Met tonijnsalade gevulde tomaten

25 MIN
4 personen
Met tonijnsalade gevulde tomaten

Een mooi voorgerecht, deze met tonijnsalade gevulde tomaten. Gebruik bij voorkeur een mooie stevige tomatensoort, zoals coeur de boeuf.

Ingrediënten

  • 360 g tonijn in eigen nat, uitgelekt
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 el kappertjes, grof gehakt
  • 2 el peterselieblaadjes, grof gehakt
  • 1 citroen, geraspt en geperst
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • zwarte peper

BEREIDING

  1. Snijd de hoedjes van de tomaten. Schep de zaadjes en pulp uit de tomaten en gooi weg.
  2. Meng in een kom de tonijn met de kappertjes, rode ui, peterselie, citroenzeste en -sap en de olijfolie. Kruid naar smaak met peper.
  3. Vul de tomaten voorzichtig met het tonijnmengsel en serveer koud.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 184.48 kcal
Koolhydraten 7.39 g
waarvan suikers 3.62 g
Vet 5.24 g
waarvan verzadigd 0.95 g
Proteïnen 25.69 g
Vezels 3.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin