Vol-au-vent met een twist

80 MIN
6 personen
Vol-au-vent met een twist

Een favoriet van vele Belgen, heerlijke vol-au-vent of vidée met sappige kip, gehaktballetjes en gebakken champignons. Perfect comfortfood!

Ingrediënten

  • 1 braadkip
  • 250 g gehakt
  • 4 croustades
  • 4 wortelen
  • 6 stengels bleekselderij
  • 4 prei
  • 250 g champignons, in kwartjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 60 g bloem
  • 1 el broodkruim
  • 1 ei
  • 150 ml room
  • 2 el sherry
  • 1 el citroensap
  • 60 g boter
  • 3 stengels peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Maak een bouillon van de kip, de wortelen, de selder, de prei, de ui, 2 teentjes knoflook en water. Maak een kruidentuiltje van de peterselie, de tijm, de rozemarijn en de laurierblaadjes. Hang dit mee in de pot en laat de bouillon 30 minuten koken.
  2. Zeef de bouillon en breng opnieuw aan de kook in een andere pot.
  3. Meng het gehakt, samen met een ei en het broodkruim. Kruid met peper en zout. Rol het er kleine balletjes uit. Laat de balletjes enkele minuten garen in de bouillon op een middelhoog vuur.
  4. Stoof de fijngesnipperde knoflook in 20 gram boter. Voeg de champignons en de paprikareepjes toe en laat even aankleuren. Zet opzij.
  5. Pluk al het vlees van het karkas van de kip. Zorg ervoor dat de stukjes kip fijn genoeg zijn. Zet even opzij.
  6. Smelt de overige boter in een kookpot en voeg de bloem eraan toe. Laat het bloemmengsel al roerend opdrogen. Schenk een deel van de kippenbouillon in de pot. Blijf doorroeren met een garde om klontertjes te vermijden.
  7. Voeg ten slotte een scheutje sherry toe en ook de room. Roer de saus goed om.
  8. Voeg de gebakken paddenstoelen, de reepjes paprika, de stukjes kip en de gehaktballetjes toe aan de saus. Druppel wat citroensap in het mengsel en kruid naar smaak met peper en zout. Meng goed en laat nog even doorwarmen.
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  10. Bak de bladerdeegbakjes 15 minuten in de oven.
  11. Snij het dekseltje uit het bladerdeegbakje, en schep een flinke lepel van de vulling in en rond het koekje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 801.65 kcal
Koolhydraten 44.35 g
waarvan suikers 18.55 g
Vet 47.99 g
waarvan verzadigd 20.72 g
Proteïnen 43.58 g
Vezels 12.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin