Quiche met champignons, witloof en brie

50 MIN
2 personen
Quiche met champignons, witloof en brie

Wij maakten een op-en-top herfstquiche. In deze vegetarische quiche combineren we champignons en witloof met smeuïge brie. Daarbij komt salade met honing-mosterd dressing. Een overheerlijke combinatie!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stronkjes witloof
  • 100 g brie
  • 3 bio-eieren
  • 1 brikje lichte room
  • 1 stick honing
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het vel bladerdeeg in een ronde quichevorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Bedek met een bakpapier en vul met bakparels (of een ander gewicht zoals ongekookte rijst) en bak 20 minuten voor.
  2. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Pers de knoflook. Snij het witloof in reepjes. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de champignons, de knoflook en het witloof aan gedurende 5 tot 7 minuten. Snij de brie in plakken.
  3. Doe de eieren en de lichte room in een kom en meng goed, kruid met peper en zout. Verdeel de gestoofde champignons en het gestoofde witloof over het voorgebakken deeg en schenk er het eimengsel bij. Verdeel er de plakjes brie over. Zet 25 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn.
  4. Doe de sla in een kom. Doe de wittewijnazijn, de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie in een kommetje en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Meng de sla met de dressing net voor het serveren.
  5. Snij de quiche in spieën en serveer met het slaatje.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1044.81 kcal
Koolhydraten 53.43 g
waarvan suikers 11.91 g
Vet 76.42 g
waarvan verzadigd 32.73 g
Proteïnen 35.54 g
Vezels 7.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin