Veggie Bourguignon met knolselderpuree en een fris veldsla-witloofslaatje

40 MIN
2 personen
Veggie Bourguignon met knolselderpuree en een fris veldsla-witloofslaatje

Paddenstoelen zijn met hun umami smakenpalet een ideale vleesvervanger in deze bourguignon stoofpot. De knolselderpuree past er perfect bij en zorgt ervoor dat deze maaltijd lekker koolhydraatarm is. Het knapperige witloofslaatje maakt het helemaal af. Een heerlijke klassieker in een modern jasje.

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 2 uien
  • 250 g kastanjechampignons
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 teentje knoflook
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 laurierblad
  • 50 g veldsla
  • ½ limoen
  • 1 stronkje witloof
  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 1 kl suiker
  • 100 ml rode wijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snij de ui in halve ringen. Borstel de kastanjechampignons schoon en snij ze in kwartjes. Scheur de oesterzwammen in dunne reepjes. Pers de knoflook.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en stoof de uien 2 minuten aan. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij, strooi er de bloem over en roer goed om. Blus met de rode wijn. Breng aan de kook en laat 3 minuten koken. Voeg per persoon 100 milliliter water en de laurier toe en laat de saus inkoken tot ze is ingedikt. Verwijder de laurier. Dit is de Bourguignonsaus.
  4. Was de veldsla en laat uitlekken.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kastanjechampignons en oesterzwammen goudbruin samen met de knoflook. Kruid met peper en zout. Voeg de gebakken paddenstoelen toe aan de Bourguignonsaus.
  6. Stamp de knolselder met een pureestamper en voeg de boter toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Meng het limoensap met de suiker, de extra vierge olijfolie, peper en zout. Dit is de dressing. Maak de blaadjes los van het witloof en snij in de lengte in reepjes. Meng de veldsla met het witloof en de dressing.
  8. Serveer het Bourguignon-stoofpotje samen met de knolselderpuree en het slaatje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 580.24 kcal
Koolhydraten 29.71 g
waarvan suikers 13.24 g
Vet 38.8 g
waarvan verzadigd 9.52 g
Proteïnen 12.5 g
Vezels 11.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin