Kapsalon met veggie shoarma

25 MIN
2 personen
Kapsalon met veggie shoarma

Ken je kapsalon? Dat is een heerlijk gerecht dat je vaak bij de pitazaak kan krijgen: frietjes met shoarma vlees waar je dan kaas over laat smelten. Heerlijk! Vandaag gaan we voor een veggie versie met vegetarische shoarma, verrassend lekker, beloofd!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 kl kipkruiden
  • ½ rode ui
  • 1 little gem
  • 1 tomaat
  • 1 komkommer
  • 300 g sojareepjes shoarma
  • 30 g gratinkaas
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • 3 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de aardappelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de frietjes op. Besprenkel met de helft van de plantaardige olie en strooi er de kipkruiden over. Kruid met peper en zout. Zet 18 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Laat water koken in een waterkoker. Snij de rode ui in halve fijne ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
  3. Snij de little in fijne reepjes. Snij de tomaat in blokjes en de komkommer in kwartjes.
  4. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de shoarmareepjes gaar gedurende 4 minuten.
  5. Schep de ovenfrietjes over in een ovenschaal. Schep in het midden de shoarmareepjes. Strooi er de gratinkaas over en zet nog 2-3 minuten onder de grill van de oven.
  6. Giet de rode ui af en laat uitlekken. Roer de mayonaise los met een klein beetje water. Serveer de ovenschotel met de little gem, tomaten, komkommer, rode uiringen erbovenop en de mayonaise erover gedruppeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 802.76 kcal
Koolhydraten 53.79 g
waarvan suikers 12.81 g
Vet 38.76 g
waarvan verzadigd 7.68 g
Proteïnen 47.42 g
Vezels 9.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin