Vergeten dat het Vaderdag is, en dus nog geen cadeautje voor papa-lief? 15gram to the rescue! Met een heerlijk homemade avondmaal met bier red je de dag, en wordt papa nog eens goed verwend. Een donker abdijbiertje, Duvel of trappist past heerlijk in stoverijen en je kan lekker zoet afsluiten met een sabayon met kriekbier. Wij geven je 5 x inspiratie! Serveer er uiteraard ook altijd een biertje bij. Zo ben je weer safe tot volgend jaar.

Nog meer tips rond koken met bier vind je hier. 

1. Tagliatelle met ossenstaart ragout


Deze ossenstaart ragout wordt heerlijk op smaak gebracht met donker abdijbier met veel hop. Laat lekker lang sudderen en serveer met tagliatelle.

Tagliatelle met ossenstaart ragout

2. Stoofvlees met een witloofslaatje en frieten


Met een echte Belgische klassieker scoor je altijd! Heerlijk stoofvlees wordt steevast klaargemaakt met bruin bier. Serveer met een lekker witloofslaatje en frieten.

Heerlijk stoofvlees met een witloofslaatje en frieten

3. Kipfilet op grootmoeders wijze


Heerlijk nostalgisch is deze kipfilet op grootmoeders wijze, met spekjes, champignons, zilveruitjes en tafelbier. Lekker geserveerd met gebakken krielpatatjes!

Kipfilet op grootmoeders wijze

4. Varkenswangetjes met trappistenbier


Dit winters stoofpotje van varkenswangetjes is een echte klassieker. In combinatie met trappistenbier is deze ‘volwassen’ stoverij puur genieten!

Lekkere varkenswangetjes met trappistenbier

5. Sabayon met kriekbier


Serveer je vader een heerlijke sabayon om zijn feestmaal af te sluiten, uiteraard gemaakt met bier! Deze versie met kriekbier en enkele verse kersen is een zalig dessert.

Sabayon met kriekbier