Vergeten dat het Vaderdag is, en dus nog geen cadeautje voor papa-lief? 15gram to the rescue! Met een heerlijk homemade avondmaal met bier red je de dag, en wordt papa nog eens goed verwend. Een donker abdijbiertje, Duvel of trappist past heerlijk in stoverijen en je kan lekker zoet afsluiten met een sabayon met kriekbier. Wij geven je 5 x inspiratie! Serveer er uiteraard ook altijd een biertje bij. Zo ben je weer safe tot volgend jaar.
Nog meer tips rond koken met bier vind je hier.
Deze ossenstaart ragout wordt heerlijk op smaak gebracht met donker abdijbier met veel hop. Laat lekker lang sudderen en serveer met tagliatelle.
Met een echte Belgische klassieker scoor je altijd! Heerlijk stoofvlees wordt steevast klaargemaakt met bruin bier. Serveer met een lekker witloofslaatje en frieten.
Heerlijk nostalgisch is deze kipfilet op grootmoeders wijze, met spekjes, champignons, zilveruitjes en tafelbier. Lekker geserveerd met gebakken krielpatatjes!
Dit winters stoofpotje van varkenswangetjes is een echte klassieker. In combinatie met trappistenbier is deze ‘volwassen’ stoverij puur genieten!
Serveer je vader een heerlijke sabayon om zijn feestmaal af te sluiten, uiteraard gemaakt met bier! Deze versie met kriekbier en enkele verse kersen is een zalig dessert.
Nog meer tips rond koken met bier vind je hier.
1. Tagliatelle met ossenstaart ragout
Deze ossenstaart ragout wordt heerlijk op smaak gebracht met donker abdijbier met veel hop. Laat lekker lang sudderen en serveer met tagliatelle.
2. Stoofvlees met een witloofslaatje en frieten
Met een echte Belgische klassieker scoor je altijd! Heerlijk stoofvlees wordt steevast klaargemaakt met bruin bier. Serveer met een lekker witloofslaatje en frieten.
3. Kipfilet op grootmoeders wijze
Heerlijk nostalgisch is deze kipfilet op grootmoeders wijze, met spekjes, champignons, zilveruitjes en tafelbier. Lekker geserveerd met gebakken krielpatatjes!
4. Varkenswangetjes met trappistenbier
Dit winters stoofpotje van varkenswangetjes is een echte klassieker. In combinatie met trappistenbier is deze ‘volwassen’ stoverij puur genieten!
5. Sabayon met kriekbier
Serveer je vader een heerlijke sabayon om zijn feestmaal af te sluiten, uiteraard gemaakt met bier! Deze versie met kriekbier en enkele verse kersen is een zalig dessert.