Stoofpotje van kip met geuze

80 MIN
4 personen
Stoofpotje van kip met geuze

Een lekker Belgisch stoofpotje met kip en geuze-bier. Serveer met gekookte aardappelen en een wintergroente zoals geroosterde pastinaak.

Ingrediënten

  • 1 braadkip, in stukken
  • 150 g gerookt spek, in blokjes
  • 4 sjalotten, fijngesnipperd
  • 20 g bloem
  • 750 ml Geuze
  • 2 el mosterd
  • 1 el boter
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ bussel peterselie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de kip in stukken en kruid met peper en zout. Laat de boter in een pan smelten en bak de kip langs alle kanten goed aan. Haal uit de pan en zet even opzij.
  2. Doe de sjalotten in de pan en laat ze een paar minuten stoven op een matig vuur. Voeg het spek toe en bak het aan. Voeg de bloem toe en laat ze een vijftal minuten mee bakken. Doe de stukken kip terug in de pan. Voeg de geuze toe samen met de mosterd. Maak een bouquet garni van de stelen van de peterselie, de laurier en de tijm en voeg het toe. Laat nu alles een dik uurtje pruttelen op een laag vuur tot de kip gaar is en de saus voldoende is gebonden. Serveer met gekookte aardappelen en een wintergroente zoals geroosterde pastinaak.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 671.72 kcal
Koolhydraten 15.27 g
waarvan suikers 7.19 g
Vet 36.52 g
waarvan verzadigd 20.76 g
Proteïnen 46.39 g
Vezels 1.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin