Kipfilet op grootmoeders wijze

25 MIN
4 personen
Kipfilet op grootmoeders wijze

Heerlijk nostalgisch is deze kipfilet op grootmoeders wijze, met spekjes, champignons, zilveruitjes en tafelbier. Lekker geserveerd met gebakken krielpatatjes!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 125 g gezouten spek, in reepjes
  • 250 g champignons, in kwartjes
  • 125 g zilveruitjes, gepeld
  • 100 ml tafelbier
  • 200 ml runderbouillon
  • 2 el boter
  • 1 el hoeveboter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak ze aan beide kanten goudbruin in de boter. Haal ze uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  2. Bak de champignons samen met de uitjes en de spekreepjes in dezelfde pan. Laat zachtjes gaar worden. Blus het geheel met het bier en de bouillon en breng aan de kook.
  3. Voeg de kipfilets opnieuw toe en laat afgedekt enkele minuten verder garen.
  4. Haal de kipfilets uit de pan en verdeel over de borden.
  5. Roer de hoeveboter door de saus en kruid af met peper en zout. Lepel de saus samen met de groenten over de kipfilets.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 392.12 kcal
Koolhydraten 3.74 g
waarvan suikers 2.49 g
Vet 21.45 g
waarvan verzadigd 17.35 g
Proteïnen 35.93 g
Vezels 2.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin