Kip met schorseneren en geroosterde patatjes

50 MIN
4 personen
Kip met schorseneren en geroosterde patatjes

Een heerlijk winters gerecht, dit stoofpotje met kip, schorseneren en geroosterde patatjes. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 500 g schorseneren
  • 1 citroen, schil geraspt en uitgeperst
  • 600 g kipfilet, in blokjes
  • 2 el boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
  • 100 ml kippenbouillon
  • 10 g peterselie, fijngehakt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Maak de schorseneren schoon. Borstel de aarde eraf, schil ze met een dunschiller, snij ze in stukken en leg ze vervolgens in citroenwater zodat ze niet verkleuren.
  3. Bak de kippenblokjes rondom aan in 1 eetlepel boter. Schep ze uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit opnieuw 1 eetlepel boter in dezelfde pan en stoof de ui en selder aan. Voeg de schorseneren toe en laat ze meebakken. Kruid met peper en zout.
  5. Blus met de kippenbouillon. Doe er de geraspte citroenschil bij. Laat afgedekt 20 minuten stoven.
  6. Doe er de kipblokjes bij. Laat nog 5 minuten stoven.
  7. Werk af met gehakte peterselie en serveer met de gebakken aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 560.53 kcal
Koolhydraten 56.52 g
waarvan suikers 24.87 g
Vet 16.98 g
waarvan verzadigd 6.36 g
Proteïnen 42.54 g
Vezels 9.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin