Tagliatelle met ossestaart ragout

255 MIN
4 personen
Tagliatelle met ossestaart ragout

Deze ossenstaart ragout wordt heerlijk op smaak gebracht met donker abdijbier met veel hop. Laat lekker lang sudderen en serveer met tagliatelle.

Ingrediënten

  • 500 g ossenstaart
  • 500 g tagliatelle
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, fijngesnipperd
  • 400 g tomatenblokjes, blik
  • 300 ml donker abdijbier, met veel hop
  • 1 el olijfolie
  • 1 bosje bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 laurierblad

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Bak de ossestaart rondom om bruin in 1 eetlepel olijfolie in een ovenbestendige pan. Haal het vlees eruit en voeg de ui en knoflook toe. Laat 4 minuten bakken tot het zacht wordt. Doe er dan opnieuw het vlees bij. Voeg er de tomatenblokjes, chilipeper, bier en een laurierblaadje aan toe. Overgiet het geheel met 200 milliliter water. Laat intrekken en sudderen.
  3. Bedek de ovenpan met bakpapier en zet 4 uur in de oven.
  4. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af.
  5. Haal de pan uit de oven en snijd het vlees in stukjes in de saus. Vermeng met de pasta en werk af met wat peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 786.5 kcal
Koolhydraten 92.48 g
waarvan suikers 10.79 g
Vet 22.17 g
waarvan verzadigd 1.45 g
Proteïnen 44.34 g
Vezels 6.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin