Wie graag af en toe wat lichter eet, is waarschijnlijk ook helemaal mee met de 'salades-trend'. Salades eten is een ideale manier om lekker veel groenten binnen te krijgen en de variaties zijn eindeloos. Wil je een goed vullende maaltijdsalade samenstellen? Dan is kip ideaal om je van de nodige proteïnen te voorzien! Licht, gemakkelijk om klaar te maken en zó veelzijdig. Nog een argument nodig? Deze toppertjes zijn allemaal klaar in minder dan 25 minuten. Dit zijn onze 5 favoriete originele salades met kip.

1. Caesar salade wraps met kip


Caesar salade wraps met kip

En we beginnen meteen met een hele originele variatie op een klassieker: caesar salade met kip, verpakt in wrap! Zeer handig om mee te nemen en hapklaar. De pijnboompitten zorgen voor een verrassende crunch.

 

2. Kefta van kip en met quinoasalade en yoghurtdressing


Kefta van kip en met quinoasalade en yoghurtdressing

Kefta zijn kruidige Midden-Oosterse gehaktballetjes. We maakten er een lichte versie van met kippengehakt en een originele quinoasalade. De frisse yoghurtdressing maakt het af. Een snel en gemakkelijk receptje waar je zonder enig schuldgevoel van kan genieten, zalig toch?

 

nl_300x250_15gram_snellekipgerechten_c01


 

3. Salade van kip tandoori en geroosterde aardappelen


Salade van kip tandoori en geroosterde aardappelen

Ken je kip tandoori? Het is een heerlijke Indische bereiding van kip die in een lekkere marinade van tandoorikruiden en yoghurt gaat. De kip wordt dan gebakken in de oven. Het resultaat zijn lekkere botermalse en lichtjes pittige kippenreepjes. Heerlijk bij deze originele salade met een Indisch kantje.

4. Pastasalade met kip


Pastasalade met kip

Deze frisse pastasalade met kip smaakt heerlijk af. Een lekker kommetje vol met pastastrikjes, sappige stukjes kipfilet, knapperige pijnboompitten, kerstomaatjes en een heerlijke dressing. En 100% kidsproof!

 

5. Mexicaanse salade met kip en zelfgemaakte tortillachips


Mexicaanse salade met kip en zelfgemaakte tortillachips

Wat zijn we fan van de Mexicaanse keuken! Zo'n heerlijke smaakbommetjes, maar helaas, vaak zijn het ook wel caloriebommetjes... Dan is deze heerlijke salade een mooi compromis: kruidige reepjes kip, lekker veel groentjes in alle kleuren van de regenboog, een friszure dressing én zelfgemaakte krokante tortillachips. Op en top Mexicaanse smaken in een heerlijke lichte salade!

Op zoek naar nog meer inspiratie met kip? Download gratis het kookboekje 'snelle kipgerechten'.