Quinoasalade met kip, pompoen en krokante boerenkool

35 MIN
2 personen
Quinoasalade met kip, pompoen en krokante boerenkool

Een kommetje krachtvoer. De winterblues maken geen kans na deze winterse maaltijdsalade. Het honing-mosterdsausje is de kers op de taart.

Ingrediënten

  • ½ hokkaido pompoen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gr quinoa
  • 100 gr boerenkoolbladeren
  • 300 gr kippendij
  • 10 gr peterselie
  • 10 gr koriander
  • ½ potje volle yoghurt
  • 1 kl mosterd
  • olijfolie
  • snuifje kipkruiden
  • ½ kl honing
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in blokken van 2 cm (schillen hoeft niet) en de ui in grove parten. Schik op de bakplaat, pers de knoflook erbij en hussel door elkaar met olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 15-20 min. in de oven.
  2. Breng de quinoa aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat 10-15 min. zachtjes koken, tot de quinoa beetgaar is en giet af.
  3. Snijd intussen de harde nerf uit de boerenkool en snijd in stukken van 3-4 cm. Hussel door elkaar met een likje olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster de laatste 5-10 min. met de pompoen mee in de oven.
  4. Kruid de kip met een snuifje kipkruiden (zie tip). Verhit een scheutje olie in een pan op middelhoog vuur en bak de kip 6-8 min. goudbruin. Zet halverwege een deksel op de pan.
  5. Hak de verse kruiden fijn. Meng de yoghurt met de mosterd, honing, een likje olijfolie, zout en zwarte peper.
  6. Haal de kip uit de pan en snijd in repen van 1 cm.
  7. Schep de quinoa in een diep bord en schik de pompoen, ui, krokante boerenkool en kip erbij. Werk af met de verse kruiden en yoghurtdressing. Smakelijk!