Mexicaanse salade met kip en zelfgemaakte tortillachips

20 MIN
2 personen
Mexicaanse salade met kip en zelfgemaakte tortillachips

Kruidige reepjes kip, lekker veel groentjes, een friszure dressing én zelfgemaakte krokante tortillachips. Een lekker lichte Mexicaanse salade.

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 2 little gems
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • ½ avocado
  • 10 g koriander
  • 2 el Mexicaanse kruidenmix
  • 1 tortilla
  • 2 kipfilet
  • ½ potje lichte zure room
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pers het sap van de helft van de limoen. Snij de andere helft in partjes. Maak de blaadjes los van de little gem. Snij de rode ui in fijne plakjes. Snij de gele paprika in blokjes. Schil en snij de avocado in blokjes. Besprenkel de avocado met het limoensap en kruid met peper en zout. Pluk de blaadjes koriander.
  2. Doe de olie en de Mexicaanse kruidenmix in een kommetje en meng goed. Bestrijk de tortilla aan 1 kant met de helft van dit mengsel. Snij de kipfilet in reepjes en haal ze door de andere helft van het kruidenoliemengsel.
  3. Verhit een grote antikleefpan en leg de tortilla, met de oliekant naar beneden in de pan. Laat 2 minuten krokant bakken, draai dan om en laat nog 1 minuut bakken. Schep uit de pan en laat even rusten. Voeg de gemarineerde kipfiletreepjes toe en roerbak ze tot ze goudgeel zijn. Snij de tortilla in driehoekjes.
  4. Verdeel de blaadjes sla over kommetjes. Schik hierop de reepjes kip, blokjes avocado, rode ui en de blokjes paprika. Leg er de zelfgemaakte tortilla chips bij en een schep zure room. Bestrooi met de blaadjes koriander en serveer met de partjes limoen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 610.99 kcal
Koolhydraten 25.82 g
waarvan suikers 9.98 g
Vet 35.03 g
waarvan verzadigd 9.07 g
Proteïnen 43.15 g
Vezels 10.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin