Kipfilet met champignonsaus geroosterde patatjes, pastinaak en veldsla

35 MIN
2 personen
Kipfilet met champignonsaus geroosterde patatjes, pastinaak en veldsla

We noemen dit ook wel: herfst op je bord. Kruidige kipfilet met heerlijke herfstgroenten zoals pastinaak en champignons, daar wordt toch iedereen blij van? Om het bordje af te maken rooster je de aardappelen in de oven tot ze lekker krokant zijn.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • snuifje gedroogde tijm
  • 400 gr vasktkokende aardappelen
  • 1 pastinaak
  • 125 gr witte champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml room
  • 50 gr veldsla
  • olie
  • boter
  • 1 kl balsamicoazijn
  • snuifje paprikapoeder
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Marineer de kip met een scheutje olie, de tijm, het paprikapoeder, zout en zwarte peper.
  2. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm en de pastinaak in schijfjes (zie tip, schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olie, zout en zwarte peper. Rooster 15-20 min. in de oven, tot de aardappel en pastinaak goudbruin en gaar zijn.
  3. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook.
  4. Smelt een klontje boter in een ruime pan en bak de kipfilets in 5-7 min. gaar op hoog vuur. Zet een deksel op de pan. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
  5. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan van de kip en bak de champignons op hoog vuur. Voeg na 3 min. de sjalot en knoflook toe. Kruid met voldoende zout en zwarte peper. Voeg, zodra de champignons gaar zijn, de room toe en laat nog 2 min. inkoken. Schik de kip, samen met het braadvocht, in de pan met champignonsaus.
  6. Optioneel: breng de veldsla op smaak met een scheutje olie, de balsamicoazijn, zout en zwarte peper.
  7. Serveer de kip in champignonsaus met de geroosterde patatjes, pastinaak en een handje veldsla. Smakelijk!
  8. TIP: Pssst, snijd de pastinaak ook in blokjes en verstop tussen de aardappel voor de moeilijke eters.