Salade van kip tandoori en geroosterde aardappelen

25 MIN
2 personen
Salade van kip tandoori en geroosterde aardappelen

Een originele salade met sappige reepjes kip tandoori, spinazie, geroosterde krieltjes en een frisse dressing. Dit moet je proberen!

Ingrediënten

  • 300 g krielaardappelen
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • ½ blikje tomatenpuree
  • ½ potje magere yoghurt
  • 250 g kipfilet
  • ½ citroen
  • 30 g pinda's
  • 125 g kerstomaten
  • ½ komkommer
  • 100 g spinazie
  • 1½ el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Maak een tandoori kruidenpasta: meng de helft van de tandoori kruidenmix, de tomatenpuree, per persoon 1 eetlepel yoghurt en een snufje zout. Meng goed. Snij de kip in reepjes en haal ze door de tandoori kruidenpasta. Doe de kip in een ovenschaal en pers er wat citroensap over en kruid met peper en zout. Zet de ovenschaal mee in de oven en laat 15 minuten garen.
  3. Hak de pinda's grof. Halveer de kerstomaatjes. Snij de komkommer in blokjes. Verdeel de spinazie, kerstomaatjes, komkommer en pinda over de borden.
  4. Meng de rest van de yoghurt met de rest van de tandoorikruiden en pers er de rest van de citroen over uit. Meng tot een dressing.
  5. Serveer de salade met de geroosterde aardappelen en de tandoori kip. Lepel er de yoghurtdressing over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 528.74 kcal
Koolhydraten 38.13 g
waarvan suikers 6.47 g
Vet 21.3 g
waarvan verzadigd 3.26 g
Proteïnen 39.65 g
Vezels 8.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin