Caesar salade wraps met kip

20 MIN
2 personen
Caesar salade wraps met kip

Een originele versie van Caesar salade in wraps met krokante pijnboompitjes en een lichtere dressing op basis van yoghurt. Lekker licht en overheerlijk!

Ingrediënten

  • 2 little gems
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje magere yoghurt
  • 30 g Grana Padano
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 el kipkruiden
  • 2 kipfilet
  • 4 tortilla's
  • 1 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de wortel van de little gem en snij de sla in reepjes. Pers de knoflook. Doe de yoghurt in een kommetje, samen met de Grana Padano, de geperste knoflook, de wittewijnazijn, peper en zout. Meng goed door elkaar.
  2. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof, zodat ze licht kleuren. Schep uit de pan. Doe de olijfolie in een kommetje, samen met peper, zout en de kipkruiden, meng door elkaar. Snij de kipfilet in reepjes en hussel door de olijfolie. Verhit een antikleefpan en roerbak de kippenreepjes gedurende 5-7 minuten.
  3. Meng de caesardressing door de reepjes little gem. Leg de tortilla's voor je uit en verdeel hierover de sla met de dressing, de pijnboompitjes en de gebakken kip. Rol op, snij in twee en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 658.79 kcal
Koolhydraten 49.08 g
waarvan suikers 5.44 g
Vet 25.9 g
waarvan verzadigd 7.29 g
Proteïnen 52.74 g
Vezels 2.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin