Kefta van kip en met quinoasalade en yoghurtdressing

25 MIN
2 personen
Kefta van kip en met quinoasalade en yoghurtdressing

Kefta zijn kruidige Midden-Oosterse gehaktballetjes. We maakten er een lichte versie van met kippengehakt, een originele quinoasalade en frisse yoghurtdressing.

Ingrediënten

  • 130 g quinoa
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g kippengehakt
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl komijn
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 10 g munt
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Spoel de quinoa grondig met water. Doe per persoon 130 milliliter licht gezouten water in een kookpotje en voeg de gespoelde quinoa toe en breng aan de kook. Laat gedurende 10 minuten koken op een matig vuur. Laat de quinoa daarna nog 5 minuten afgedekt wellen. Roer los met een vork.
  2. Snij de sjalot zo fijn mogelijk. Pers de knoflook. Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van de fijngesneden sjalot, de geperste knoflook, het paprikapoeder, de komijn en peper en zout. Meng door elkaar met vochtige handen en vorm er balletjes van.
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom gedurende 8-10 minuten.
  4. Snij de tomaten en komkommer in blokjes. Pluk de blaadjes koriander. Doe in een kom en meng er de quinoa en de rest van de sjalot door. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
  5. Pers het sap van de limoen. Pluk de blaadjes munt en hak fijn. Meng de yoghurt met de munt en het limoensap. Kruid bij met peper en zout.
  6. Serveer de quinoasalade met de keftaballetjes en besprenkel met de yoghurtdressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 652.27 kcal
Koolhydraten 59.38 g
waarvan suikers 11.73 g
Vet 24.24 g
waarvan verzadigd 5.33 g
Proteïnen 46.28 g
Vezels 6.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin