Kefta van kip en met quinoasalade en yoghurtdressing

25 MIN
2 personen
Kefta van kip en met quinoasalade en yoghurtdressing

Kefta zijn kruidige Midden-Oosterse gehaktballetjes. We maakten er een lichte versie van met kippengehakt, een originele quinoasalade en frisse yoghurtdressing.

Ingrediënten

  • 100 g quinoa
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g kippengehakt
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl komijn
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 10 g munt
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de quinoa en per persoon 100 milliliter gezouten water aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Roer los met een vork.
  2. Snij de sjalot zo fijn mogelijk. Pers de knoflook. Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van de fijngesneden sjalot, de geperste knoflook, het paprikapoeder, de komijn en peper en zout. Meng door elkaar met vochtige handen en vorm er balletjes ter grootte van een golfbal van.
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom gedurende 8-10 minuten.
  4. Snij de tomaten en komkommer in blokjes. Pluk de blaadjes koriander. Doe in een kom en meng er de quinoa en de rest van de sjalot door. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
  5. Pers het sap van de limoen. Pluk de blaadjes munt en hak fijn. Meng de yoghurt met de munt en het limoensap. Kruid bij met peper en zout.
  6. Serveer de quinoasalade met de keftaballetjes en besprenkel met de yoghurtdressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 587.33 kcal
Koolhydraten 51.38 g
waarvan suikers 13.25 g
Vet 23.07 g
waarvan verzadigd 5.4 g
Proteïnen 40.42 g
Vezels 5.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin