Pastasalade met kip en mandarijn

20 MIN
4 personen
Pastasalade met kip en mandarijn

Een herfstige pastasalade? Probeer deze verrassende farfalle eens in combinatie met stukjes gebakken kip en frisse mandarijntjes. Lekker, ook voor kinderen!

Ingrediënten

  • 3 kipfilet
  • 300 g farfalle
  • 1 puntpaprika
  • 3 lente-uitjes
  • 2 mandarijnen
  • 2 cm gember
  • 3 el suiker
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook het sinaasappelsap op met de suiker en geraspte gember. Kruid met peper en zout en laat terug afkoelen.
  2. Snij de kip in reepjes, kruid met peper en zout en bak goudbruin in olijfolie.
  3. Kook de farfalle beetgaar in gezouten water.
  4. Snij de puntpaprika in plakjes. Pel de mandarijnen en halveer de partjes. Snij de lente-uitjes fijn.
  5. Meng de pasta met de groenten, kip en sinaasappeldressing. Kruid met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 472.23 kcal
Koolhydraten 70.33 g
waarvan suikers 20.79 g
Vet 3.52 g
waarvan verzadigd 0.77 g
Proteïnen 36.78 g
Vezels 4.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin