Zuid-Indiase eiercurry

35 MIN
2 personen
Zuid-Indiase eiercurry

Deze originele curry met hele gekookte eieren is afkomstig uit Kerala, in Zuid-Indië. Een heerlijke vegetarische maaltijd, kruidig maar niet te pittig. Weer een lekkere wereldse ontdekking bij 15gram!

Ingrediënten

  • 4 bio-eieren
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 1 kl kaneel
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 kl garam masala
  • 10 g koriander
  • 2 tomaten
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 el plantaardige olie
  • ½ kl cayennepeper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de eieren hard in 8 minuten.
  2. Snij de uien fijn. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember.
  3. Verhit de plantaardige olie in een grote antikleefpan of wok. Voeg de fijngesneden ui, knoflook, gember, kaneel en cayennepeper toe (voeg minder toe als je niet van pikant houdt). Roerbak 4 minuten.
  4. Voeg de tomatenpuree toe. Roerbak kort en voeg dan de kokosmelk en per persoon 100 milliliter water toe. Roer goed los. Pel de eieren en spoel ze onder lauw water.
  5. Voeg de garam masala en de gepelde eieren toe aan de curry en schep voorzichtig om. Laat 15 minuten op een zacht vuur pruttelen. Pluk ondertussen de blaadjes koriander en snij de tomaten in blokjes.
  6. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  7. Proef of de curry op smaak is, en voeg eventueel nog wat zout toe. Serveer de curry met de rijst en werk af met blokjes tomaat en korianderblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 874.76 kcal
Koolhydraten 85.22 g
waarvan suikers 14.94 g
Vet 46.42 g
waarvan verzadigd 27.29 g
Proteïnen 25.07 g
Vezels 8.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin