Indiase boterkip met spinazie

30 MIN
2 personen
Indiase boterkip met spinazie

Boterkip is zoals de naam doet vermoeden een gerecht uit de Indiase met boterzachte kip in een kruidige tomatensaus. Heerlijk met rijst en spinazie erbij.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 10 g koriander
  • 2 kipfilet
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 kl garam masala
  • 100 g spinazie
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 el amandelschilfers
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pluk de blaadjes koriander. Hak de stengels van de koriander fijn. Snij de kipfilets in blokjes en rol ze door de tandoori kruidenmix.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit de plantaardige olie in een grote antikleefpan of wok en roerbak de ui en de steeltjes van de koriander gedurende 3-4 minuten. Voeg de kippenblokjes toe en roerbak nog 5 minuten tot de kip mooi goudbruin aan de buitenkant is.
  4. Voeg de tomatenpuree en per persoon 100 milliliter warm water toe. Roer goed om en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 5 minuten pruttelen, roer er dan de garam masala door. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de boter toe en roer door het gerecht. Kruid met peper en zout.
  5. Haal van het vuur en roer er de yoghurt door.
  6. Serveer de boterkip met de rijst, de amandelschilfers en de blaadjes koriander.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 712.44 kcal
Koolhydraten 72.71 g
waarvan suikers 10.52 g
Vet 22.89 g
waarvan verzadigd 7.06 g
Proteïnen 47.12 g
Vezels 6.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin