Zoete aardappel nachos

30 MIN
2 personen
Zoete aardappel nachos

Nachos zijn een geweldige uitvinding uit de Texmex keuken. 'Loaded' tortillachips met tal van lekkere toppings onder een gegrild kaaslaagje uit de oven. We maken er een gezondere versie van en vervangen de chips door zoete aardappelplakjes, wat het meteen ook een originele én koolhydraatarme maaltijd maakt.

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 2 jalapeñopepers
  • 125 g kerstomaten
  • 30 g zwarte olijven
  • 1 blikje maïs
  • 40 g cheddarkaas
  • 10 g koriander
  • 1 kl komijn
  • 1 potje zure room
  • 2 el plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in fijne plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelplakjes. Ze mogen lichtjes overlappen. Bedruppel met de plantaardige olie, strooi er de Mexicaanse kruidenmix over en kruid met peper en zout. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de jalapeños in ringen. Halveer de kerstomaten. Snij de olijven in plakjes. Laat de maïs uitlekken.
  3. Haal de zoete aardappel uit de oven en verdeel er de kerstomaten, jalapeños, maïs en zwarte olijven over. Strooi er de cheddarkaas over. Zet nog 6 minuten in de oven en tenslotte ook nog 2 minuten onder de grill van de oven.
  4. Snij de helft van de koriander heel fijn, pluk de blaadjes van de rest. Meng de fijngesneden koriander en komijn door de zure room. Voeg eventueel nog enkele druppels water toe voor een vloeiende saus.
  5. Serveer de ovenplaat met de nachos op het midden van de tafel of verdeel over borden. Druppel er het zure roomsausje over en werk af met blaadjes koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 671.71 kcal
Koolhydraten 50.51 g
waarvan suikers 13.89 g
Vet 44.69 g
waarvan verzadigd 20.04 g
Proteïnen 13.08 g
Vezels 7.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin