Mijn favoriete zomerkost? Heb je een uurtje de tijd? ?. Ok, als ik écht moeten kiezen, dan behalen 'elotes' toch wel zeker de top tien! Elotes zijn maïskolven, gegrild op de barbecue en dan afgewerkt met een heerlijk romig-kazig sausje. Een topper uit de Mexicaanse street food keuken. Je vindt ze daar overal in stalletjes langs de weg. Echt een zalige snack! 

Elotes hebben écht alles: heerlijke zoete, sappige maïs met een zalig rooksmaakje, dankzij de barbecue. 100 % complementair met dat romige sausje dat heerlijk smelt over die maïskolf: je maakt een mengeling van mayonaise en zure room, wat knoflook, parmezaan en cotija (dat is Mexicaanse brokkelkaas, gemakkelijk te vervangen door verkruimelde feta) voor een zoute toets en chipotle chilipeper voor de 'kick'. Daarmee bestrijk je de maïskolf. Afwerken doe je met koriander (of fijngehakte bladpeterselie als je in de koriander-haters-club zit) en versgeperst limoensap voor de fraîcheur. De maïskolven kan je zo met je handen oppeuzelen (tip: laat de bladeren die rond de maïskolven zitten eraan, dan heb je een handig 'handvatje'). Echt, het volledige smakenpalet wordt aangesproken met dit hapje! Ontdek het recept hier. Benieuwd hoeveel jij er op kan!

Elotes: Mexicaanse street food maïs
Mexicaanse street food maïs: elotes


Op zoek naar nog meer inspiratie met maïs? Wij helpen je graag verder:


Maïspannenkoekjes met kerstomatensalsa en feta


Maïspannenkoekjes met kerstomatensalsa en feta
Lekker exotische kost, deze originele maïspannenkoekjes met een frisse kerstomatensalsa en feta erbij! Koolhydraatarm en klaar in een wip. Perfect voor een zomerse avond, met een glaasje witte wijn of rosé erbij. Laat het smaken! Bekijk recept



Maïskolven op de grill


Maïskolven op de grill
Ooit al eens zelf maïs klaargemaakt, en dan gegrild en met boter bestreken? Hemels, en zoveel beter dan maïs uit blik. Perfect voor op de barbecue! Bekijk recept



Aardappelen in de oven met maïs, bacon en cheddar


Aardappelen in de oven met maïs, bacon en cheddar
Deze aardappelen uit de oven hebben een heerlijke originele vulling van maïs, krokante bacon en cheddar. Serveer als bijgerecht of als voorgerecht. Bekijk recept



Fajitas met veggie shoarma, maïs en paprika


Fajitas met veggie shoarma, maïs en paprika
Fajitas zijn een populair gerecht uit de Tex-Mex keuken. Het zijn gebakken groenten en vlees met veel kruiden en toppings die geserveerd worden met warme tortilla's. Wij maken een vegetarische variant en vervangen het vlees door veggie shoarmareepjes. Heerlijk! Bekijk recept



Corn chowder


Corn chowder
Chowder is een dikke gebonden soep uit Amerika. Dé klassieke versie is met maïs. Heerlijk, afgewerkt met blokjes en cheddarkaas. Yum! Bekijk recept



Zoete aardappel nachos


Zoete aardappel nachos
Nachos zijn een geweldige uitvinding uit de Texmex keuken. 'Loaded' tortillachips met tal van lekkere toppings onder een gegrild kaaslaagje uit de oven. We maken er een gezondere versie van en vervangen de chips door zoete aardappelplakjes, wat het meteen ook een originele én koolhydraatarme maaltijd maakt. Bekijk recept

Taco's met gehakt, kaas en maïs


Taco's met gehakt, kaas en maïs

Snel klaar en overheerlijk: wij zijn helemaal fan van de taco. We gebruiken tacoschelpen in dit gerecht. Lekker krokant en je kan de taco's helemaal volproppen met lekkers. ¡Vamos! Zin in? Deze topper kan je deze week bestellen in de 15gram-selectie van Foodbag.be!