Zoete aardappelschotel met gehakt en cheddar

40 MIN
2 personen
Zoete aardappelschotel met gehakt en cheddar

We hebben een heerlijke koolhydraatarme versie van chili con carne gevonden! Zonder bonen deze keer, maar wel onder een zalig dakje van zoete aardappelpuree. Verrassend lekker en hartverwarmend!

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappelen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 kl komijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 40 g cheddarkaas
  • 10 g koriander
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg het gehakt toe. Roerbak 4 minuten. Snij de rode paprika in blokjes en de ui fijn.
  4. Voeg de rode paprika, ui, komijn en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) toe aan het gehakt. Laat 3 minuten bakken en voeg dan de tomatenpuree en per persoon 50 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout. Schep over in een ovenschaal.
  5. Verwarm de grill van de oven voor.
  6. Giet de zoete aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, melk, peper en zout toe. Meng goed. Schep de zoete aardappelpuree boven op het gehakt. Strijk mooi glad. Strooi de cheddarkaas over de zoete aardappelpuree. Zet de ovenschotel 5 minuten onder de grill van de oven.
  7. Pluk de blaadjes koriander. Serveer de ovenschotel met de blaadjes koriander erbovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 785.12 kcal
Koolhydraten 64.24 g
waarvan suikers 19.39 g
Vet 40.42 g
waarvan verzadigd 17.79 g
Proteïnen 37.45 g
Vezels 11.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin