Laab

20 MIN
2 personen
Laab

Laab of larb is een heerlijk gerecht uit Laos & Thailand. Het is een salade met knapperig gebakken kippengehakt, veel groentjes, kruiden & een frisse dressing.

Ingrediënten

  • 2 lente-uitjes
  • 10 g koriander
  • 10 g munt
  • 1 sjalot
  • 300 g kippengehakt
  • 2 little gems
  • 1 komkommer
  • 30 g pinda's
  • 1 el vissaus
  • 1 limoen
  • 1 kl chilivlokken
  • 50 g sojascheuten
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el suiker
  • zout

BEREIDING

  1. Snij de lente-ui in ringetjes. Hak de koriander fijn. Pluk de muntblaadjes. Snij de sjalot in halve ringetjes.
  2. Verhit de olie in een wok en bak het gehakt gedurende 5-7 minuten tot het gaar en krokant is.
  3. Maak de blaadjes sla los van de little gem. Was en snij de komkommer in plakjes. Hak de pinda's grof.
  4. Meng de vissaus met het sap van de limoen, de chilivlokken en de suiker. Meng deze saus door het gebakken gehakt. Meng alle andere ingrediënten, behalve de sla, pinda's en komkommer door het gehakt. Breng eventueel op smaak met wat zout. Serveer met de slablaadjes, plakjes komkommer en de pinda's.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 499.77 kcal
Koolhydraten 24.41 g
waarvan suikers 19.6 g
Vet 26.82 g
waarvan verzadigd 5.36 g
Proteïnen 38.85 g
Vezels 5.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin