Thaise kippensoep tom kha gai

25 MIN
2 personen
Thaise kippensoep tom kha gai

Tom kha gai is een milde Thaise kippensoep met kokosmelk, gember, limoenblaadjes en citroengras. Lekker fris en heerlijk afsmakend.

Ingrediënten

  • 3 lente-uitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 1 stengel citroengras
  • 15 g gember
  • 10 g koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • 200 g kipfilet
  • ½ el sesamolie
  • 200 ml kippenbouillon
  • 300 ml kokosmelk
  • 4 limoenblaadjes
  • 2 el vissaus

BEREIDING

  1. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Hou het witte en het groene gedeelte gescheiden. Snij de chilipeper overlangs in 2 en schraap de pitjes eruit met een koffielepeltje. Snij in fijne plakjes. Snij het citroengras en de gember in plakjes. Pluk de blaadjes koriander. Pers het teentje knoflook. Pers het sap van de limoen. Snij de kip in blokjes.
  2. Verhit de sesamolie in een pan en bak zeer kort de gember met het wit van de lente-uitjes, de chilipepers en de knoflook aan. Blus met de kippenbouillon en de kokosmelk. Doe er het citroengras en de limoenblaadjes bij en breng aan de kook.
  3. Doe na 5 minuten de kippenblokjes en de vissaus bij de soep. Laat nog 8 minuten goed doorkoken tot de kip volledig gaar is.
  4. Haal de soep van het vuur en breng op smaak met limoensap. Werk af met de koriander en het groen van de lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 503.98 kcal
Koolhydraten 12.78 g
waarvan suikers 4.97 g
Vet 38.66 g
waarvan verzadigd 28.87 g
Proteïnen 27.46 g
Vezels 1.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin