Thaise kippensoep tom kha gai

25 MIN
4 personen
Thaise kippensoep tom kha gai

Tom kha gai is een milde Thaise kippensoep met kokosmelk, gember, limoenblaadjes en citroengras. Lekker fris en heerlijk afsmakend.

Ingrediënten

  • 350 g kipfilet, in reepjes
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes, wit en groen gescheiden
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 2 chilipepers, ontpit en fijngehakt
  • 2 stengels citroengras, in fijne ringetjes
  • 5 cm gember, in stukjes
  • 1 limoen, geperst
  • 500 ml kokosmelk
  • 300 ml kippenbouillon
  • 3 el vissaus
  • 1 el sesamolie
  • 4 limoenblaadjes
  • 2 el koriander, fijngehakt

BEREIDING

  1. Verhit de sesamolie in een pan en bak zeer kort de gember met het wit van de lente-uitjes, de chilipepers en de knoflook aan. Blus met de kippenbouillon en de kokosmelk. Doe er het citroengras en de limoenblaadjes bij en breng aan de kook.
  2. Doe na 5 minuten de kippenreepjes en de vissaus bij de soep. Laat nog 8 minuten goed doorkoken tot de kip volledig gaar is.
  3. Haal de soep van het vuur en breng op smaak met het limoensap. Werk af met de koriander en het groen van de lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 431.07 kcal
Koolhydraten 11.41 g
waarvan suikers 2.97 g
Vet 32.64 g
waarvan verzadigd 24.15 g
Proteïnen 23.84 g
Vezels 1.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin