Thaise kippensoep tom kha kai

20 MIN
2 personen
Thaise kippensoep tom kha kai

Een echte klassieker uit Thailand: kippensoep, ook gekend als tom kha kai. Een heerlijke romige kokossoep die niet pikant maar wel heel smaakvol is. In de soep drijven stukjes gember en citroengras die heel veel smaak geven, maar je eet ze dus niet mee op. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 stokbroodje
  • 1 rode paprika
  • 20 g gember
  • 2 stengels citroengras
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilet
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • ½ limoen
  • 10 g koriander
  • 1 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bevochtig de bovenkant van het stokbrood, leg op een rooster en zet 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin gekleurd zijn. Laat afkoelen.
  2. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Schil en snij de gember in plakjes. Snij de stengels citroengras in 3. Pers de knoflook. Snij de kip in blokjes. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  3. Verhit de arachideolie in een wok of kookpot en voeg de gember, de rode paprikareepjes en de knoflook toe. Roerbak 1 minuut. Voeg dan de kokosmelk, het citroengras en de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  4. Doe na 5 minuten de kippenblokjes en de vissaus bij de soep. Laat nog 8 minuten goed doorkoken tot de kip gaar is. Pers ondertussen het sap van de limoen en pluk de blaadjes koriander.
  5. Haal de soep van het vuur en breng op smaak met limoensap en eventueel peper en zout. Vis de stukjes citroengras en gember eventueel uit de soep. Werk af met de koriander. Snij het stokbrood in plakjes en serveer bij de soep.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 920.93 kcal
Koolhydraten 63.1 g
waarvan suikers 9.46 g
Vet 53.85 g
waarvan verzadigd 38.96 g
Proteïnen 46.43 g
Vezels 5.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin