Tagliatelle al ragu

150 MIN
2 personen
Tagliatelle al ragu

De echte spaghetti bolognaise? Die eet je met tagliatelle en ragu, een rijke vlezige saus uit Bologne. Ontdek hier het authentieke Italiaanse recept.

Ingrediënten

  • 250 g gemengd gehakt
  • 50 g pancetta, fijngesneden
  • 200 g tagliatelle
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 stengel selder, in boogjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 el tomatenpuree
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 glas witte wijn

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Bak de pancetta in een pan zonder vetstof. Voeg na 10 minuten de fijngesneden wortel, ajuin en selder toe. Laat nog 10 minuten stoven.
  2. Voeg het gehakt toe en bak het rul met behulp van een houten spatel.
  3. Blus met de witte wijn en laat de alcohol even verdampen. Voeg de tomatenpuree toe en roer door.
  4. Voeg nadien wat kippenbouillon toe. Laat de saus 1 uur sudderen op een zacht vuurtje. Voeg af en toe wat extra bouillon toe zodat de saus niet uitdroogt.
  5. Kook de tagliatelle gaar in gezouten water. Serveer met de rijke saus en wat geraspte Parmezaanse kaas.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 908.95 kcal
Koolhydraten 82.61 g
waarvan suikers 13.61 g
Vet 35.04 g
waarvan verzadigd 14.87 g
Proteïnen 50.78 g
Vezels 8.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin