Cavatelli met gehakt en broccoli

35 MIN
4 personen
Cavatelli met gehakt en broccoli

Kruidig gehakt, brocolli en verse pasta: deze cavatelli uit de Italiaanse keuken, afgewerkt met vers geraspte parmezaan zal je verrassen.

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 400 g cavatelli
  • 500 g broccoli's, in roosjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 80 g parmezaan
  • 50 ml witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de ui glazig in de olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen.
  2. Kook ondertussen de broccoli beetgaar in gezouten water. Laat schrikken onder koud water. Zo stopt de garing en blijft hij frisgroen.
  3. Kook de cavatelli beetgaar in gezouten water. Giet af maar houd een kopje van het kookwater bij.
  4. Voeg de broccoli bij het gehakt en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Doe de pasta bij het gehakt-broccolimengsel en strooi de parmezaan erover. Roer om en voeg er eventueel een beetje kookvocht bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 886.45 kcal
Koolhydraten 72.41 g
waarvan suikers 7.69 g
Vet 42.38 g
waarvan verzadigd 15.76 g
Proteïnen 48.04 g
Vezels 8.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin