Tagliatelle met gehaktballetjes

25 MIN
4 personen
Tagliatelle met gehaktballetjes

Deze tagliatelle met gehaktballetjes is een eenvoudige Italiaanse klassieker. Dankzij het subtiele roomsausje een echt Zuiders verwengerechtje!

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 4 plakjes pancetta, in reepjes
  • 400 g tagliatelle
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ citroen, zeste
  • 75 g parmezaan, gemalen
  • 2 eieren
  • 100 ml room
  • 1 el olijfolie
  • 2 el krulpeterselie, gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de tagliatelle beetgaar in licht gezouten water.
  2. Meng het gehakt met de knoflook. Kruid eventueel bij met peper en zout. Rol er nootgrote balletjes van. Bak ze goudbruin in een een beetje olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Bak in dezelfde pan de reepjes pancetta knapperig. Doe er de gehaktballetjes weer bij en hou ze warm onder deksel.
  4. Klop in een grote kom de eieren los met de room, de gemalen kaas, de geraspte citroenschil, de helft van de peterselie en een snufje peper.
  5. Giet de pasta af. Doe hem weer in een kookpan. Schenk er het eiermengsel bij en schep goed om, tot de eieren gestold zijn. Doe er de gehaktballetjes en de pancetta bij.
  6. Verdeel over de borden. Strooi er de rest van de peterselie bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 981.18 kcal
Koolhydraten 70.76 g
waarvan suikers 6.01 g
Vet 55.11 g
waarvan verzadigd 22.54 g
Proteïnen 49.58 g
Vezels 4.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin