Taco met zoete aardappel en fetasaus

25 MIN
2 personen
Taco met zoete aardappel en fetasaus

Ooit al een geroosterde zoete aardappel in een taco geproefd? Dit is je kans! Het is echt verrassend lekker, zeker in combinatie met de originele fetasaus en de frisse kerstomatensalsa. Mexicaans én vegetarisch op zijn best!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 100 g feta
  • 1 sjalot
  • 125 g kerstomaten
  • ½ limoen
  • 2 little gems
  • 4 tortilla's
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes van 1 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de blokjes zoete aardappel. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Verkruimel de feta en doe in een keukenrobot met per persoon 2 eetlepels water. Mix tot een saus. Voeg desgewenst een mespuntje cayennepeper toe.
  3. Snij de sjalot fijn en de kerstomaten in fijne blokjes. Pers het sap van de limoen. Meng alles samen en kruid met zout en (cayenne)peper. Snij de little gem in fijne reepjes.
  4. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en warm de tortilla's één voor één op. Hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Serveer de tortilla's met blokjes zoete aardappel, little gem, de kerstomatensalsa en werk af met de fetasaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 634.38 kcal
Koolhydraten 78.81 g
waarvan suikers 7.96 g
Vet 25 g
waarvan verzadigd 11.85 g
Proteïnen 17.62 g
Vezels 6.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin