Taco met zoete aardappel en fetasaus

25 MIN
2 personen
Taco met zoete aardappel en fetasaus

Ooit al een geroosterde zoete aardappel in een taco geproefd? Dit is je kans! Het is echt verrassend lekker, zeker in combinatie met de originele fetasaus en de frisse kerstomatensalsa. Mexicaans én vegetarisch op zijn best!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 100 g feta
  • 1 sjalot
  • 200 g kerstomaten
  • ½ limoen
  • 2 little gems
  • 4 tortilla's
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes van 1 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de blokjes zoete aardappel. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Verkruimel de feta en doe in een keukenrobot met per persoon 2 eetlepels water. Mix tot een saus. Voeg desgewenst een mespuntje cayennepeper toe.
  3. Snij de sjalot fijn en de kerstomaten in kwartjes. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Meng alles samen en kruid met zout en (cayenne)peper. Snij de little gem in fijne reepjes.
  4. Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een droge antikleefpan. Hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Serveer de tortilla's met blokjes zoete aardappel, little gem, de kerstomatensalsa en werk af met de fetasaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 535.48 kcal
Koolhydraten 56.74 g
waarvan suikers 4.98 g
Vet 24.96 g
waarvan verzadigd 11.85 g
Proteïnen 16.54 g
Vezels 3.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin