Vegan burger met fetasaus en zoete aardappelfrietjes

30 MIN
2 personen
Vegan burger met fetasaus en zoete aardappelfrietjes

Heb je er ooit al eens aan gedacht om feta te verwerken in een sausje? Het geeft een heerlijke friszure smaak. In dit gerecht is het heel lekker in balans met de zoete aardappelfrietjes en de vegan burger. We serveren het met een frisse salade.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 kl kipkruiden
  • 100 g feta
  • 1 potje magere yoghurt
  • 10 g koriander
  • 2 vegan burgers
  • 1 tomaat
  • 50 g veldsla
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Schik ze op de bakplaat, strooi er de kipkruiden over en besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats de bakplaat 20-25 minuten in de oven. Schep halfweg om.
  2. Verkruimel de feta en doe in een keukenrobot (of gebruik een staafmixer) met de magere yoghurt, de koriander en een snuf peper en zout. Mix tot een gladde saus. Dit is de fetasaus.
  3. Leg de laatste 10 minuten de vegan burgers bij in de oven. Draai halfweg om.
  4. Snij de tomaat in plakken.
  5. Schik de vegan burgers, de veldsla, de tomatenplakjes en de zoete aardappelfrietjes op borden. Schep er de fetasaus bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 450.69 kcal
Koolhydraten 39.19 g
waarvan suikers 6.41 g
Vet 23.59 g
waarvan verzadigd 8.65 g
Proteïnen 15.49 g
Vezels 2.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin