Taco's met pulled pork, chili con carne, fajita's met rundsvlees,... Vlees heeft een prominente plaats in de Mexicaanse (en TexMex) keuken. Maar ook vegetariërs kunnen hun hartje ophalen gelukkig. Denk maar aan chili sin carne, verrassende vleesloze tacovullingen, een zalige maïskolf van de barbecue,... Wij inspireren je graag met deze 10 vegetarische Mexicaanse toppers!


Mexicaanse street food maïs


Mexicaanse street food maïs
Heerlijk voor op de barbecue, deze gegrilde maïs, Mexican street food style. Afgewerkt met feta, koriander en limoen. Dit is echt smullen! Bekijk recept



Snelle chili sin carne


Snelle chili sin carne
Chili sin carne moet normaal gezien lang stoven, maar wij maakten een snelle en gemakkelijke versie die niet moet inboeten aan smaak, dit moet je proberen! Bekijk recept



Veggie taco's met geroosterde groenten


Veggie taco's met geroosterde groenten
Heerlijke vegetarische taco's bomvol geroosterde groenten en kikkererwten, kort gepekelde rode uien en een fris zureroomsausje. Gemakkelijk om te maken (want de oven doet het werk) en een top veggie maaltijd voor het hele gezin! Bekijk recept



Veggie fajita's


Veggie fajita's
Fajita is een populair gerecht uit de Mexicaanse en daarvan afgeleide Tex-Mex keuken. 'Fajita' staat voor reepjes, in dit geval lekker veel groentjes in reepjes. Heerlijk in combinatie met de zelfgemaakte salsa en cheddar kaas. Vegetarisch toppertje! Bekijk recept



Taco met zoete aardappel en fetasaus


Taco met zoete aardappel en fetasaus
Ooit al een geroosterde zoete aardappel in een taco geproefd? Dit is je kans! Het is echt verrassend lekker, zeker in combinatie met de originele fetasaus en de frisse kerstomatensalsa. Mexicaans én vegetarisch op zijn best! Bekijk recept



Veggie quesadilla's met kerstomatensalsa


Veggie quesadilla's met kerstomatensalsa
Queso is het spaanse woord voor kaas, dus kan je al wel raden waar quesadilla's mee gemaakt zijn! Het is een topper uit de Mexicaanse keuken. Je vult tortilla's met een heerlijke mengeling van kaas, paprika en courgette en bakt de quesadilla dan nog even in de pan, zodat de kaas helemaal begint te smelten. Zalig! Bekijk recept



Gepofte zoete aardappel met huevos rancheros


Gepofte zoete aardappel met huevos rancheros
Huevos rancheros is een ontbijtklassieker uit Mexico. We maken er echter een volwaardig avondmaal van door ze te serveren met een gepofte zoete aardappel, ovengebakken bonen, maïs en een frisse tomatensalsa. Een vegetarische topper uit Mexico! Bekijk recept



Taco's met scrambled tofu en salsa


Taco's met scrambled tofu en salsa
Heb je al van 'scrambled tofu' gehoord? Je raadt het goed, dat is verkruimelde tofu die je klaarmaakt zoals een roerei. De stukjes tofu nemen heel goed smaken op, dus ideaal om eens taco's mee te maken. Dit moet je proberen, een echte vegetarische topper! Zin in? Deze topper kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen!



Mexicaanse omelet uit de oven


Mexicaanse omelet uit de oven
We hebben weer een leuk en origineel gerecht voor jou in petto, met weinig werk! Een heerlijke Mexicaanse omelet uit de oven met knapperige groentjes, cheddarkaas en afgewerkt met een frisse tomatensalsa. Kleurrijk en lekker gezond, dat zal smaken! Bekijk recept



Mexicaanse shakshuka


Mexicaanse shakshuka
Een originele variatie op shakshuka, een stoofpotje met tomaat en eieren dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. We maken er een Mexicaanse versie van, met een pittige tomatensaus, afgewerkt met verse tomatensalsa, koriander en cheddarkaas. Verrassend lekker! Bekijk recept