Zoete aardappelpuree met geroosterde kikkererwten en feta

30 MIN
2 personen
Zoete aardappelpuree met geroosterde kikkererwten en feta

Zachte, smeuïge zoete aardappelpuree, zoute blokjes feta, een frisse salade... maar de echte ster van deze maaltijd, zijn de originele geroosterde kikkererwten. Kruidig en lekker krokant, echt verrassend lekker! Een echte lichte, vegetarische én koolhydraatarme topper!

Ingrediënten

  • ½ blik kikkererwten
  • 1 kl ras el hanout
  • 1 stick honing
  • 400 g zoete aardappelen
  • 125 g kerstomaten
  • 200 g feta
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl mosterd
  • 3 el melk
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken. Dep ze goed droog met keukenpapier. Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid de kikkererwten hierop uit. Besprenkel met de olijfolie, strooi er de ras el hanout over en kruid met peper en zout. Hussel goed door elkaar. Zet 15 minuteni in de voorverwarmde oven. Druppel er de honing over, hussel opnieuw en zet nog 10 minuten in de oven.
  2. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  3. Halveer de kerstomaten. Snij de feta in blokjes. Meng de wittewijnazijn met de mosterd, extra vierge olijfolie, peper en zout.
  4. Giet de zoete aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, melk, peper en zout toe. Meng goed.
  5. Meng vlak voor het serveren de dressing door de rucola. Schep de zoete aardappelpuree op borden, de rucola, kerstomaatjes, fetablokjes en tenslotte de geroosterde kikkererwten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 771.57 kcal
Koolhydraten 55.68 g
waarvan suikers 9.68 g
Vet 47.85 g
waarvan verzadigd 22.67 g
Proteïnen 26.03 g
Vezels 10.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin