Veggie loaded nachos

30 MIN
2 personen
Veggie loaded nachos

Heb je ooit al eens zelf nacho's gemaakt? Met dit recept maak je gezonde nacho's van tortilla's die je serveert met allerlei lekkere veggie toppings zoals veggiegehakt van burgers, pico de gallo en kaas. Krokant, fris en vullend. Dit gerecht is echt zomer! Feest op tafel en in de mond.

Ingrediënten

  • 4 tortilla's
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 2 vegan burgers
  • 2 kl kipkruiden
  • 1 jalapeñopeper
  • 40 g cheddarkaas
  • ½ potje zure room
  • 2 el olijfolie
  • ¼ kl cayennepeper
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de tortilla's in driehoekjes, zoals nachos. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel daarover de nachos. Meng de Mexicaanse kruiden met de helft van de olijfolie en bestrijk hiermee de tortilla's. Bak ze krokant in de oven gedurende 10 minuten. Schep halverwege om.
  3. Snij de tomaten in kleine blokjes. Snij de ui en koriander fijn. Pers de aangegeven hoeveelheid limoen. Meng de tomaat, ui, koriander en limoensap door elkaar. Kruid met zout en de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Dit is de pico de gallo.
  4. Verkruimel de vegan burgers en meng in een kom met de rest van de olijfolie en de kipkruiden. Snij de jalapeño(s) in fijne ringetjes.
  5. Haal de bakplaat met nacho's uit de oven en verdeel daarover de verkruimelde burgers, dan de cheddar en jalapeños. Zet de bakplaat nog 3-4 minuten in de oven.
  6. Serveer de loaded nachos met de pico de gallo en zure room.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 806.15 kcal
Koolhydraten 74.52 g
waarvan suikers 10.56 g
Vet 43.15 g
waarvan verzadigd 16.39 g
Proteïnen 19.93 g
Vezels 5.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin