De chipolata, de favoriet van groot en kleinDit heerlijke worstje, bereid met zuiver varkensgehakt en een kruidenmengeling, vindt zijn oorsprong in Frankrijk. De naam daarentegen is afgeleid van het Italiaanse cipollata, wat "met uien bereid" betekent. Je vindt chipolata's in verschillende vormen: opgerold, al dan niet op een stukje, in lange rechte worstjes... leuk om mee te variëren! Maar je kan het vlees ook uit de worstjes knijpen en er delicieus gekruid gehakt van maken. 7 heerlijke gerechten met chipolata!

Spruitjesstoemp met chipolata en uiensaus

Spruitjesstoemp met chipolata en uiensaus
Hoe leer je iedereen spruitjes eten, inclusief de allerkleinsten? Schotel hen deze heerlijke aardappelstoemp met spruitjes onder gemengd voor! Bekijk recept

Wortelstoemp met spekjes en chipolata

Wortelstoemp met spekjes en chipolata
Ook zo'n goede jeugdherinnering aan 'pekesstoemp'? Heerlijke nostalgie op je bord met een lekkere wortelstoemp, krokante spekjes en een lekker worstje. Bekijk recept

Chipolata met aardappelpuree, groenten en uiensaus

Chipolata met aardappelpuree, groenten en uiensaus
Echte Britse 'pubgrub', deze gebakken chipolata's met een romige aardappelpuree, gekookte beetgare groentjes en een heerlijke 'onion gravy' of uiensaus erbij. Waan je in de 'British countryside' met deze klassieker. Cheers old chap! Wil jij met dit recept aan de slag? Dat kan, bestel het deze week in de 15gram Foodbox!

Chipolata met witloof, tijm-mosterdsaus en geroosterde krieltjes

Chipolata met witloof, tijm-mosterdsaus en geroosterde krieltjes
Oh wat zal dit smaken: een lekker gebakken chipolataworstjes met een verfijnd tijm-mosterdroomsausje, witloof en geroosterde krieltjes voor erbij. Heerlijk comfort food voor op een koude, winterse avond. Zo lekker! Bekijk recept

Chipolata, venkel, appel en krieltjes van de bakplaat

Chipolata, venkel, appel en krieltjes van de bakplaat
We zijn fan van gemakkelijke gerechten waarbij je ook niet veel afwas hebt. En deze past zeker in die categorie! Alles wordt samen op 1 bakplaat in de oven gebakken, hoe handig is dat? Chipolata met venkel, appel en krieltjes, allemaal samen. En het is ook nog eens heel lekker ook. Bekijk recept

Ovenschotel met chipolata, gnocchi en courgette

Ovenschotel met chipolata, gnocchi en courgette
Een originele en overheerlijke ovenschotel met het lekkere kruidige vlees van chipolataworstjes, gnocchi, venkelzaadjes en geraspte courgette. Daarbij komt een verrassend citroensausje en een krokant korstje. Fris van smaak en toch echte troostkost! Bekijk recept

Penne met worstjes en rozemarijn in tomatensaus

Penne met worstjes en rozemarijn in tomatensaus
Het vlees in chipolataworsten is heerlijk kruidig en dus ideaal om ook in een pastagerecht te gebruiken! We maken een zalige tomatensaus met gebakken worstjes en rozemarijn. Hier zal het hele gezin van smullen! Bekijk recept