Spruitjesstoemp met chipolata

35 MIN
4 personen
Spruitjesstoemp met chipolata

Een ideale manier om kinderen spruitjes te leren eten: verwerkt in een stoemp met een lekker chipolata-worstje erbij! Echte Vlaamse boerenkost, lekker!

Ingrediënten

  • 700 g spruiten, gehalveerd
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 4 chipolataworsten
  • 1 eidooier
  • 100 ml melk
  • 2 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen samen met de spruiten gaar in gezouten water. Giet af en stamp ze tot puree.
  2. Voeg de melk, 1 eetlepel boter en de eidooier toe aan de puree en roer goed om. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
  3. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak de chipolataworsten. Serveer de chipolata's bij de spruitjesstoemp.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 841.84 kcal
Koolhydraten 45.02 g
waarvan suikers 7.21 g
Vet 56.8 g
waarvan verzadigd 5.53 g
Proteïnen 31.05 g
Vezels 11.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin