Als er nu iets is waar bij Belgen verzot op zijn, is het wel stoemp! Grof gestampte bloemige aardappelen, in combinatie met een lekkere groente. Daarbij past een lekker stukje vlees of vis en uiteraard ook een lekker sausje, dat je dan in een kuiltje in de stoemp kan gieten. Pure nostalgie op het bord!

De mogelijkheden met stoemp (of stamppot zoals ze in Nederland zeggen) zijn zo uitgebreid. Je kan zo goed als elke groente gaan combineren met aardappelen. Bij wortelstoemp kan je de wortelen gaan meekoken met de aardappelen, voor witloofstoemp is het lekkerder om het witloof apart te bakken (in goede boter uiteraard) en dan te mengen met de aardappelen. Onze stoemp brengen we steeds op smaak met boter, een scheutje melk en goed veel peper, zout en een snufje nootmuskaat.

Als saus bij vlees kan je een eenvoudige vleesjus maken, een lekkere uiensaus of (graan)mosterdsaus. Gebruik steeds de aanbaksels in de pan waarin je het vlees gebakken hebt, dat zorgt voor extra smaak. Bij vis en stoemp is een beurre blanc, witte wijnsaus of een eenvoudig roomsausje heerlijk. Ben je al aan het watertanden? Ga aan de kook met 1 van deze 10 heerlijke recepten!

Spinaziestoemp met varkenslapjes en uiensaus

Spinaziestoemp met varkenslapjes en uiensaus
Een lekkere spinaziestoemp met gebakken varkenslapje en een heerlijk uiensausje. Maak een kuiltje in je spinaziestoemp om de uiensaus in te gieten, pure nostalgie! Deze topper kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox.

Wortelstoemp met spekjes en chipolata

Wortelstoemp met spekjes en chipolata
Ook zo'n goede jeugdherinnering aan 'pekesstoemp'? Een lekkere wortelstoemp, krokante spekjes en een lekker worstje, dat zal smaken! Bekijk recept

Bloemkoolstoemp met garnalen en bieslook

Bloemkoolstoemp met garnalen en bieslook
Bloemkool en garnaaltjes zijn een heerlijke combinatie, ook in deze bloemkoolstoemp. Daarbij komt een lekker fris zure roomsausje en bieslook. Zalig en eens een lekker verfijnde stoemp! Bekijk recept

Spruitjesstoemp met chipolata en uiensaus

Spruitjesstoemp met chipolata en uiensaus
Hoe leer je iedereen spruitjes eten, inclusief de allerkleinsten? Schotel hen deze heerlijke aardappelstoemp met spruitjes onder gemengd voor! Bekijk recept

Preistoemp met pladijs en prosciutto

Preistoemp met pladijs en prosciutto
Deze preistoemp past perfect bij een stukje vis en het krokant plakje zoute prosciutto maakt het helemaal af. Bekijk recept

Wortel-raapjesstoemp met blinde vinken

Wortel-raapjesstoemp met blinde vinken
Bij 15gram zijn we recht voor de raap: deze verrassende wortel-raapjesstoemp met blinde vinken erbij is overheerlijk! Bekijk recept

Appel-selderstoemp met mosterdkip

Appel-selderstoemp met mosterdkip
Appeltjes en selder vormen een heerlijke smaakcombinatie in deze verrassende stoemp. Daarbij komt een sappige kipfilet in een jasje van spek en mosterd. Bekijk recept

Pompoenstoemp met braadworst en spekjes

Pompoenstoemp met braadworst en spekjes
Een stoemp met pompoen, knapperige spekjes en een braadworst. Ideale kost na een lange, koude dag. Kinderen zijn er trouwens ook verzot op. Bekijk recept

Witloofstoemp met witte pens

Witloofstoemp met witte pens
Een heerlijke stoemp, op smaak gebracht met echt Belgisch grondwitloof en lekker krokante spekjes, met daarbij ook nog eens een goeie witte pens. Heerlijk! Bekijk recept

Rodekoolstoemp met gehaktballetjes

Rodekoolstoemp met gehaktballetjes
Echte winterkost van bij ons: een lekkere stevige stoemp met rodekool en appeltjes, met daarbij heerlijke sappige gehaktballetjes. Laat het smaken! Bekijk recept