Savooistoemp met varkenslapje en uiensaus

35 MIN
2 personen
Savooistoemp met varkenslapje en uiensaus

Een heerlijk bordje nostalgie met een heerlijke savooistoemp, een gebakken varkenslapje en uiensaus met mosterd. Wij noemen het comfort food, voor onze grootmoeders dagelijkse kost. Smaken zal het sowieso!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 400 g savooikool
  • 2 uien
  • 2 varkenslapje
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 2 el melk
  • 1 kl mosterd
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelen 20 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de savooikool toe aan de aardappelen.
  2. Snij de uien in plakjes. Verhit de helft van de boter in een pan en stoof de uien op een laag vuur. Wanneer de uien beginnen te kleuren, schep je ze naar de zijkant van de pan. Kruid de varkenslapjes met peper en zout en bak ze in de pan met de uien aan beide kanten 3-4 minuten.
  3. Giet de aardappelen en savooikool af en stamp ze tot een stoemp. Roer de melk en de rest van de boter door de stoemp. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Schep de varkenslapjes uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Bestuif de uien met de bloem. Laat kort bakken en blus dan met per persoon 50 milliliter water en verkruimel er de bouillon bij. Meng alles goed door elkaar en laat kort inkoken. Roer de mosterd door de saus. Serveer de savooistoemp met de varkenslapjes en de uiensaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 669.19 kcal
Koolhydraten 68.46 g
waarvan suikers 18.86 g
Vet 21.6 g
waarvan verzadigd 12.09 g
Proteïnen 45.17 g
Vezels 17.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin