Als we hét ultieme comfort food moeten kiezen, dan is het wel worst met puree of 'stoemp'. Heerlijke, eenvoudige Vlaamse keuken zonder franjes, maar met heel veel smaak. Het type eten dat je (groot)moeder voor je klaarmaakt. En nog een voordeel: je kan eindeloos variëren! Proef het zelf met deze 10 toppers. Geniet ervan... 


Provençaalse worst met uiensaus en wortel-spinaziepuree


Provençaalse worst met uiensaus en wortel-spinaziepuree
Soms smaakt simpel nog het beste van allemaal. Meng wortel en spinazie onder de puree, zo schep je bijna ongemerkt extra groenten naar binnen. En die saus, hemels! En het beste nieuws is dat je dit gerecht deze week kan bestellen bij Foodbag, dat doe je hier!



Wortelstoemp met spekjes en chipolata


Wortelstoemp met spekjes en chipolata
Ook zo'n goede jeugdherinnering aan 'pekesstoemp'? Heerlijke nostalgie op je bord met een lekkere wortelstoemp, krokante spekjes en een lekker worstje. Bekijk recept



Witloofstoemp met witte pens


Witloofstoemp met witte pens
Een heerlijke stoemp, op smaak gebracht met echt Belgisch grondwitloof en lekker krokante spekjes, met daarbij ook nog eens een goeie witte pens. Heerlijk! Bekijk recept



Uienstoemp met worst


Uienstoemp met worst
Een gerechtje om het lekker warm van te krijgen, deze uienstoemp met varkensworst. Serveer met een flinke schep mosterd! Bekijk recept



Chipolata met aardappelpuree, groenten en uiensaus


Chipolata met aardappelpuree, groenten en uiensaus
Echte Britse 'pubgrub', deze gebakken chipolata's met een romige aardappelpuree, gekookte beetgare groentjes en een heerlijke 'onion gravy' of uiensaus erbij. Waan je in de 'British countryside' met deze klassieker. Cheers old chap! Bekijk recept



Preistoemp met worst en graanmosterdsaus


Preistoemp met worst en graanmosterdsaus
Zin in wat comfort food waar niet veel werk aan is? Dit gerecht is heel makkelijk klaar te maken en smaakt goed af. Een lekkere stoemp met prei, een goede worst erbij en dan een verfijnd sausje met graanmosterd, genieten! Bekijk recept



Puree met worst, tomaten en bonensaus


Puree met worst, tomaten en bonensaus
Deze puree met worst, tomaten en bonensaus is verrassend simpel om te maken. Eén hap van dit gerecht brengt je zo terug naar je kindertijd. Bekijk recept



Pompoenstoemp met braadworst en spekjes


Pompoenstoemp met braadworst en spekjes
Een stoemp met pompoen, knapperige spekjes en een braadworst. Ideale kost na een lange, koude dag. Kinderen zijn er trouwens ook verzot op. Bekijk recept



Slastoemp met worst en spekjes


Slastoemp met worst en spekjes
Wat inspiratie van onze Noorderburen, waar ze wel eens vaker 'slastamppotje' of slastoemp eten. We maken een mengeling van rucola en little gem, wat voor een verrassende mix van smaken en texturen zorgt. Ook de gebakken spekjes zorgen daar mee voor. Nog een lekkere gebakken worst erbij, en je hebt een topmaaltijd! Bekijk recept



Spruitjesstoemp met chipolata


Spruitjesstoemp met chipolata
Een ideale manier om kinderen spruitjes te leren eten: verwerkt in een stoemp met een lekker chipolata-worstje erbij! Echte Vlaamse boerenkost, lekker! Bekijk recept