Bloemkool in witte saus, broccolipuree of worst met rode kool... Allemaal gerechten die uiteraard aan de winter doen denken. Koolsoorten groeien of bewaren goed in de winter, waardoor we ze ook bestempelen als typische wintergroenten. Maar kolen zoals bloemkool en spitskool zijn in de lente al volop in seizoen. Daarom maken we een lijstje met frisse, zonnige gerechten met kool. Smakelijk!


Gevulde spitskoolrolletjes met gehakt en olijven in tomatensaus met orzo


Gevulde spitskoolrolletjes met gehakt en olijven in tomatensaus met orzo
Op zoek naar een origineel en verrassend avondmaal? Deze spitskoolrolletjes gevuld met gehakt en olijven, gegaard in tomatensaus zullen je zeker en vast bekoren! De orzo zorgt voor de perfecte aanvulling. Dit moet je proeven! Bestel dit gerecht deze week bij de 15gram Foodbox!



Bloemkoolstoemp met garnalen en bieslook


Bloemkoolstoemp met garnalen en bieslook
Bloemkool en garnaaltjes zijn een heerlijke combinatie, ook in deze bloemkoolstoemp. Daarbij komt een lekker fris zure roomsausje en bieslook. Zalig! Bekijk recept



Orecchiette met broccoli


Orecchiette met broccoli
Orecchiette en broccoli zijn beste vriendjes! Een heerlijke combinatie, uitgevonden in Puglia. Een zalig snel en vegetarisch pasta'tje om van te genieten! Bekijk recept



Kipschnitzel met koolsla en ovenaardappeltjes


Kipschnitzel met koolsla en ovenaardappeltjes
Alles is lekkerder in een krokant korstje! Zo ook deze kipschnitzels met een frisse koolsla met yogonaise dressing en lekkere ovenaardappeltjes erbij. Bekijk recept



Lamskefta met bloemkoolcouscous en salsa verde


Lamskefta met bloemkoolcouscous en salsa verde
Bloemkoolcouscous is de hype van het moment! Je vermaalt de bloemkool heel fijn, zodat hij lijkt op couscous. Zo lekker en gezond! Bekijk recept



Pittig varkensvlees met broccolicouscous


Pittig varkensvlees met broccolicouscous
Een echt fusiongerecht met smaken uit het Midden-Oosten, deze pittige varkenskoteletten met broccoli, couscous en hazelnoten. Bekijk recept



Gemarineerde biefstuk met broccolipuree


Gemarineerde biefstuk met broccolipuree
Een lekker luxueus gerecht dat toch licht verteerbaar is? Wat denk je van deze zalig malse lapjes gemarineerde biefstuk met een originele, smaakvolle broccolipuree erbij? Koolhydraatarm, maar barst van de (Aziatische) smaken! Bekijk recept



Aziatische koolsla met krokante tofu en pindasaus


Aziatische koolsla met krokante tofu en pindasaus
Wij zijn al graag een creatief met klassiekers. Vandaag nemen we de Amerikaanse klassieker 'coleslaw' onder handen en maken er een Aziatische versie van, verrassend lekker! Daarbij komt krokant gebakken tofu en een heerlijke romige pindasaus. Dit moet je proeven! Bekijk recept



Bloemkoolrisotto met gerookte zalm


Bloemkoolrisotto met gerookte zalm
Deze risotto met bloemkool is heerlijk zacht van smaak. Je kookt de bloemkoolroosjes eerst half gaar en dat kookvocht gebruik je dan als bouillon om de risotto mee te maken, handig toch? De zoute gerookte zalm contrasteert goed en lente-ui zorgt voor fraîcheur. Perfect comfort food dat je zo naar binnen lepelt! Bekijk recept



Sobanoedels met broccoli, omeletrolletjes en gemberdressing


Sobanoedels met broccoli, omeletrolletjes en gemberdressing
Een lekker lichte en toch vullende Aziatische maaltijd. Sobanoedels zijn gemaakt van boekweit en hebben een heerlijke nootachtige smaak en vullen goed. Daarbij komen broccoliroosjes, originele omeletrolletjes, crunchy pindanootjes en een pittige gemberdressing. De Aziatische keuken op z'n best! Bekijk recept