Sobanoedels met teriyaki champignons en een spiegelei

25 MIN
2 personen
Sobanoedels met teriyaki champignons en een spiegelei

Een heerlijk licht Aziatisch en vegetarisch avondmaal, deze sobanoedels op smaak gebracht met een frisse dressing, met verrassende teriyaki champignons en een gebakken spiegelei erbij. De licht verteerbare Aziatische keuken op zijn best!

Ingrediënten

  • 2 lente-uitjes
  • 250 g champignons
  • 150 g sobanoedels
  • 20 g gember
  • ½ rode chilipeper
  • ½ limoen
  • 2 el sojasaus
  • 4 el teriyakisaus
  • 2 bio-eieren
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de lente-ui in ringen. Snij de champignons in plakjes.
  2. Breng een kookpot gezouten water aan de kook en voeg de sobanoedels toe. Laat de noedels zachtjes koken gedurende 7 minuten. Giet af, spoel de noedels met heet water en laat uitlekken.
  3. Rasp de gember. Snij de chilipeper in fijne ringen. Pers de limoen. Meng de geraspte gember met de sojasaus, de rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en het limoensap.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een pan en voeg de champignons toe. Laat 5 minuten bakken tot de champignons gekleurd zijn. Kruid met peper. Roer er de teriyakisaus door, schep goed om en laat kort doorwarmen.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in een aparte pan, breek de eieren voorzichtig in de pan en bak spiegeleieren. Kruid met peper en zout.
  6. Meng de soja-gembersaus door de sobanoedels. Serveer de noedels met de teriyaki champignons, het spiegelei en strooi er de sesamzaadjes en de lente-ui over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 647.05 kcal
Koolhydraten 67.06 g
waarvan suikers 4.22 g
Vet 29.38 g
waarvan verzadigd 4.86 g
Proteïnen 27.36 g
Vezels 4.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin