Gemarineerde biefstuk met broccolipuree

25 MIN
2 personen
Gemarineerde biefstuk met broccolipuree

Een lekker luxueus gerecht dat toch licht verteerbaar is? Wat denk je van deze zalig malse lapjes gemarineerde biefstuk met een originele, smaakvolle broccolipuree erbij? Koolhydraatarm, maar barst van de (Aziatische) smaken!

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 1 lente-uitje
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl chilivlokken
  • 2 rundersteak
  • 1 broccoli
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in ringen. Doe de sojasaus, gember, de helft van de knoflook en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) in een schaal. Kruid de rundersteaks met peper en zout en leg ze in de marinade. Wentel ze enkele keren in de marinade, zodat die goed aan het vlees kleeft. Zet 10 minuten in de koelkast.
  2. Snij de broccoli in roosjes. Snij de steel ook in stukjes. Breng per persoon 150 millilter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  3. Verhit de helft van de arachideolie in een kookpot en voeg de broccoli en de rest van de knoflook toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de bouillon toe. Laat 8 minuten pruttelen onder deksel tot de broccoli zacht is.
  4. Haal de steaks uit de marinade. Verhit de rest van de arachideolie in een pan en bak de rundersteaks, 3 minuten aan elke kant. Schep de rundersteaks uit de pan, bewaar ze onder aluminiumfolie en voeg de rest van de marinade en per persoon 1 eetlepel water toe aan de pan. Roer de aanbaksels van de steak goed los en schenk dan de marinade in een kommetje.
  5. Pureer de broccoli met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snij de steaks in plakjes. Serveer de broccolipuree met de steaks, druppel er wat van de saus over en werk af met lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 440.1 kcal
Koolhydraten 11.94 g
waarvan suikers 8.38 g
Vet 21.27 g
waarvan verzadigd 3.58 g
Proteïnen 46.53 g
Vezels 9.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin