Shakshuka met feta en pitabroodjes

20 MIN
2 personen
Shakshuka met feta en pitabroodjes

Shakshuka is een klassiek Midden-Oosters ontbijt, maar wie zegt dat je het niet als avondmaal mag eten, met een lekker krokant stukje brood erbij om te dippen?

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 bio-eieren
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 4 pitabroodjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Pers de knoflook.
  2. Verwarm de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui en paprika 5 minuten op een zacht vuur. Voeg dan de knoflook, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en komijn toe en laat 2 minuten stoven.
  3. Voeg de tomatenblokjes, de suiker, peper en zout toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  4. Breek de eieren rondom in de pan, roer niet meer! Kruid de eieren met peper en zout. Zet een deksel op de pan, laat 5-7 minuten zachtjes garen.
  5. Snij ondertussen de peterselie fijn en verkruimel de feta. Warm de pitabroodjes op in een antikleefpan zonder vetstof of een broodrooster.
  6. Serveer de shakshuka met de fijngesneden peterselie, fetakruimels en pitabroodjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 915.95 kcal
Koolhydraten 95.04 g
waarvan suikers 20.97 g
Vet 40.1 g
waarvan verzadigd 13.13 g
Proteïnen 38.48 g
Vezels 11.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin