Officieel is het een ontbijtgerecht maar het smaakt ook als lunch of avondeten. En deze eenvoudige vegetarische basis laat zich uitstekend combineren met tal van andere ingrediënten. Gooi de ijskast open en veel kans dat je al een lekkere variatie kan maken. Of ga voor verzekerd succes en laat je inspireren door onze kleurrijke shakshuka recepten met verrassende combinaties. Heerlijk om een hompje brood in te dunken! Of laat het stukje brood achterwege voor een perfect koolhydraatarm gerecht.
Wil je meer weten over de basis shakshuka, neemt dan ook eens op kijkje hier en hier.
Rode shakshuka met naanbrood, paprika en feta
Shakshuka is een heerlijk ontbijt uit de Midden-Oosterse keuken dat ondertussen ook goed zijn weg gevonden heeft naar ons, en dat kunnen we alleen maar toejuichen! Het kan trouwens ook prima als lunch of avondmaal, zeker als je er extra's bij serveert zoals naanbrood en feta. Heerlijk! Zin in? Deze topper kan je deze week bestellen bij onze vrienden van Foodbag.be!
Shakshuka met spinazie en feta
Een klassiek Midden-Oosters ontbijt, maar wie zegt dat je het niet als avondmaal mag eten, met een lekker krokant stukje brood erbij om te dippen? Bekijk recept
Shakshuka met geroosterde aubergine
In dit lekkere eenpansgerecht kook je eitjes gaar in een rijke, kruidige tomatensaus, verrijkt met heerlijke stukjes geroosterde aubergine. De Midden-Oosterse keuken op zijn best! Bekijk recept
Shakshuka met kefta
We maken een variatie op de vegetarische Midden-Oosterse klassieker, ditmaal mét gehaktballetjes. Ook de eitjes mogen blijven, en de eierdooier zal voor een heerlijk sausje zorgen bij dit originele gerecht. Laat het smaken! Bekijk recept
Shakshuka met merguez
Shakshuka + heerlijke pittige merguezworstjes? Yes please! In het Midden-Oosten eten ze dit als ontbijt, maar als avondmaal kan het dus ook perfect. Hier ga je van genieten, en het is nog eens koolhydraatarm ook. Bekijk recept
Mexicaanse shakshuka
Een originele variatie op shakshuka, een stoofpotje met tomaat en eieren dat oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. We maken er een Mexicaanse versie van, met een pittige tomatensaus, afgewerkt met verse tomatensalsa, koriander en cheddarkaas. Verrassend lekker! Bekijk recept
Shakshuka ovenschotel met zoete aardappel, feta en koriander
Wist je dat je dit gerecht ook in de oven kan klaarmaken? Je roostert eerst de groenten in de oven en voegt dan de tomatensaus en de eitjes toe. Nog even opnieuw in de oven en klaar! Hoe origineel en gemakkelijk is dat? Bekijk recept.