Groene shakshuka met spinazie, prei en feta

30 MIN
2 personen
Groene shakshuka met spinazie, prei en feta

De rode shakshuka kent iedereen ondertussen, maar heb je al eens een groene shakshuka geprobeerd? Met - je raadt het al - veel groene groenten! Zo lekker en voedzaam! We werken af met feta en za'atar. Dip met pitabroodjes en je hebt een zalige maaltijd, beloofd!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 prei
  • 200 g spinazie
  • 1 kl komijn
  • 4 bio-eieren
  • 100 g feta
  • 4 pitabroodjes
  • 2 kl za'atar
  • 1½ el olijfolie
  • ½ el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Was de prei grondig en snij in ringen. Hak de spinazie grof.
  2. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui en prei 5 minuten op een zacht vuur. Voeg dan de knoflook en komijn toe en laat nog 2 minuten stoven.
  3. Voeg per persoon 50 milliliter water, peper en zout toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Voeg dan de spinazie toe en meng goed tot de spinazie geslonken is.
  4. Breek de eieren in de pan. Kruid de eieren met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat 10-12 minuten garen, tot het eiwit gestold is.
  5. Verkruimel ondertussen de feta. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster. Hou warm onder aluminiumfolie.
  6. Verkruimel de feta over de groene shakshuka en strooi er de za'atar over. Werk af met een straaltje extra vierge olijfolie. Serveer met de pitabroodjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 837.24 kcal
Koolhydraten 74.06 g
waarvan suikers 19.18 g
Vet 40.13 g
waarvan verzadigd 12.8 g
Proteïnen 39.85 g
Vezels 15.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin